23948sdkhjf

Regeringens handling skal følge vækstteamets ord

Debatindlæg af Søren Nørgaard Thomsen, CEO i Esvagt A/S og formand i Rederiforeningen af 2010

”Lad handling følge ord” – så klar er min opfordring til regeringen og det brede flertal i Folketinget bag søfarten. Historisk har kommerciel og operationel snilde hos rederierne gået hånd i hånd med gode politiske rammer, hvilket er baggrunden for, at dansk søfart står stærkt. Også selv om at realiteterne på markedet har været benhårde i det forgangne år.

De gode ord vil komme fra det maritime vækstteam, som i knap et år har arbejdet med de af søfartens udfordringer og potentialer, som kalder på politisk handling. Inden for de næste uger kommer vækstteamet med både rapport og en lang række, konkrete anbefalinger, som skal pege fremad for dansk skibsfart og åbne op for ny vækst.

Fra Rederiforeningen af 2010 har vi løbende spillet ind i processen, så både uddannelse, skatteforhold, anløbsregel, beskatning af TEN-T-tilskud og en lang række andre vigtige ting for dansk skibsfart er kommet på banen. Det er nemlig vigtigt, at vi udnytter muligheden til at diskutere, hvad der kan gøres for at fremme væksten i vores erhverv.

Det er klart, at forventningerne til vækstteamet er store. Når en række dygtige folk fra branchen – herunder flere rederier – får lejlighed til at gennemtænke Det Blå Danmarks muligheder, bør barren sættes højt og forslagene være mange. Vækstteamet skal dømmes på dets ambitioner for vores erhverv, samt på tyngden i anbefalingerne.

Dernæst skal der følge politisk handling, når regeringen har tygget på anbefalingerne. Det er helt afgørende, at der så følger et ambitiøst vækstudspil fra regeringen.

Sådan et væksttiltag skal rumme en udvidelse af DIS til at gælde hele offshore for i mine øjne at give mening. Det var Venstre-regeringens klare melding, at en DIS-udvidelse først ville komme, efter vækstteamet havde fremlagt deres anbefalinger. Derfor ser vi frem til, at der kommer handling bag den tidligere erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens ord fra september sidste år.

For uanset at regeringen er udvidet med to partier, så bør ambitionen være den samme: Danmark skal beholde den styrkeposition indenfor offshore, som det har taget mange år at opbygge – og det kræver en udvidelse.

Jeg ser frem til, at 2017 bliver handlingens år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204