23948sdkhjf

Milliardrabat i Nordsøaftale uden Tyra-modkrav

I den nye Nordsø-aftale får A.P. Møller-Mærsk og selskabets partnere i Dansk Undergrunds Consortium (DOC) en samlet skatterabat på 3,5 mia. kr. uden, at de er forpligtet til en fuld genopbygning af det synkende gasfelt Tyra, der står for en stor del af den danske gasproduktion.

Det skriver Børsen.

I forlængelse med aftalen har Mærsk og DOC ej heller forpligtet sig til at producere bestemte mængder olie og gas. Først ved årets udgang vil Mærsk således beslutte sig for, hvor stor en udbygning, det kan betale sig at foretage.

- Den endelige investeringsbeslutning hænger sammen med den proces, vi går gennem. Vi har allerede lavet design, senere skal vi lave en udbygningsplan, som skal godkendes af Energistyrelsen, og vi skal have en udbudsrunde gennemført, siger driftsdirektør i Maersk Oil, Martin Rune Pedersen, til Børsen.

Driftsdirektøren lægger over for Børsen vægt på, at selskabet har en intention om at bygge Tyra helt op igen, men kan endnu ikke svare på, hvor meget olie og gas, der vil kunne hives op af feltet til gavn for både Mærsk og den danske stat.

En fuld genopbygning af Tyra ventes at koste omkring 30 mia. kr.

/Ritzau/Finans

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157