23948sdkhjf

Søfartsstyrelsen gør flere historiske data frit tilgængelige

Søfartsstyrelsen giver nu alle adgang til endnu flere historiske AIS-data fra 2006-2014. Data vil være tilgængelige i de kommende seks måneder. Det oplyser Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Søfartsstyrelsen har tidligere lagt historiske danske AIS-data for perioden 2014-2016 på hjemmesiden. De historiske data er et supplement til den nuværende løsning med adgang til live AIS-data.

Alle filer kan frit hentes på Søfartsstyrelsens hjemmeside.
 
Disse historiske AIS-data vil være tilgængelige de næste seks måneder, hvorefter de vil blive fjernet fra hjemmesiden. Mængden af data er meget stor og vil kræve store lagerressourcer, hvis de skal være tilgængelige i al evighed.

Det vil fremover være muligt at hente AIS-data for de seneste løbende to år. Disse AIS-data ligger også på Søfartsstyrelsens hjemmeside.
 
Troels Blicher Danielsen, vicedirektør i Søfartsstyrelsen: 

- Med adgangen til endnu flere historiske AIS-data håber vi, at Det Blå Danmark kan anvende de her AIS-data til at udarbejde analyser, services eller nye produkter.

Data kan anvendes til analyser
AIS-data bliver gemt som såkaldte CSV-filer. For at kunne anvende de historiske AIS-data har du behov for en særlig applikation, der kan behandle og konvertere data til en brugervenlig præsentation.

De historiske data kan anvendes til f.eks. analyser af sejladsmønstre.

Søfartsstyrelsen udfører ikke længere analyser m.v. for eksterne brugere. Der henvises i stedet til private aktører på markedet.

Fakta
Adgang til live AIS-data koster et årligt gebyr.

AIS er en engelsk forkortelse for Automatic Identification System. AIS er et VHF-baseret navigations- og antikollisionsværktøj, som gør det muligt at udveksle oplysninger skibe imellem. Disse oplysninger, AIS-data, samles desuden i et landbaseret AIS-system, som drives af Søfartsstyrelsen.

På følgende skibe er AIS-transponder et udstyrskrav:
·        Alle skibe over 300 bruttotons

·        Alle passagerskibe

·        Alle fiskeskibe over 15 meters længde

Mindre fartøjer kan have installeret AIS klasse B udstyr - men det er ikke et krav.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282