23948sdkhjf

Rekordernes år for Esbjerg Havn

Høj aktivitet på Esbjerg Havn i 2016 inden for især vind, RoRo-trafik og bilimport resulterer i en rekordomsætning på 230,5 mio. kr. og et rekordresultat på 79,6 mio. kr. for året. 

Rekorderne skyldes et højt aktivitetsniveau på den store havn. Godsmængderne steg 6 procent i forhold til 2015, og havnen satte ny rekord for antallet af skibsanløb og importerede biler. Samtidig blev der udskibet 1.100 MW havvindkapacitet – mere end en fordobling i forhold til 2015 – og efterspørgslen på havnens arealer steg.

Flemming N. Enevoldsen, formand for Esbjerg Havns bestyrelse, konstaterer:

- Vi er tilfredse med resultatet. Det afspejler, at Esbjerg Havn er i rigtig god form, det fortsat høje aktivitetsniveau samt de tusindvis af arbejdspladser på og omkring havnen. Nøgleordet er markedsdiversificering. Esbjerg Havn er både nordeuropæisk markedsleder inden for havvind og dansk knudepunkt for RoRo-trafikken og olie- og gasindustrien. Og vi favner i alt ti forretningsområder, som supplerer hinanden godt. Det gør Esbjerg Havn ganske modstandsdygtig over for de uundgåelige udsving i markederne. 

Udvidelse af Østhavnen i fuld gang
Forventningen om, at den høje aktivitet fortsætter i 2017, kombineret med den stigende efterspørgsel på arealer fra især vindindustrien betyder, at havnens investering på 200 mio. kr. i den sidste, planlagte udvidelse af Østhavnen på 250.000 kvadratmeter kommer på det rette tidspunkt. Udvidelsen forventes at være færdig inden årets udgang.

- Esbjerg Havns investering i udvidelsen af Østhavnen sikrer, at vi fortsat kan imødekomme vores kunders behov og være på forkant med udviklingen i markedet frem for at halse efter den. Vi forventer bl.a. at udskibe ligeså meget havvind i 2017 som i 2016. Desuden kommer der en lang række store udbud på havvindmølleparker i Nordsøen i løbet af året, så aktiviteten inden for vind ser ud til at fortsætte, fortæller Ole Ingrisch, direktør for Esbjerg Havn.

Positiv udvikling for olie- og gasindustrien Med en mere stabil oliepris ser udsigterne for olie- og gasindustrien også positive ud. Det glæder Ole Ingrisch:

- Det tyder på, at olie- og gasindustrien nu for alvor kan se fremad, og at vi nu igen kan begynde at tale om udvikling af industrien frem for afvikling. Samtidig håber jeg, at der snart kommer en afklaring på Tyra-feltet, som medfører flere arbejdspladser og opgaver til virksomhederne på Esbjerg Havn.

Esbjerg Havn
mio. kr. 2016 2015
Omsætning 230,5  224,1 
Bruttoresultat 184,7  184,3 
Driftsresultat 96,5  100,0 
Årets resultat 79,6  76,9 
Egenkapital 806,3  726,7 
Godsomsætning  4,5 mio. tons 4,2 mio. tons 
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.    
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141