23948sdkhjf

Høje forventninger til vækstteamet

Ordet ambitioner går igen, når man spørger en række erhvervsordførere om, hvad de forventer af det maritime vækstteam. De ser frem til håndgribelige anbefalinger, som regeringen samtidig forventes at omsætte til handling. Det skriver Rederiforeningen.

Rederiforeningen af 2010 afholder årsmøde og generalforsamling i Nyborg fredag den 24. marts. I den forbindelse er en række erhvervsordførere blevet spurgt om, hvad de forventer af anbefalingerne fra det maritime vækstteam. I begge ender af det politiske spektrum er der store forventninger:

- Vi kommer til at følge udspillet fra vækstteamet nøje, for ambitionen er klar: Søfarten skal fortsat være et væksterhverv til gavn for hele Danmark. Der er sammenfaldende interesser for dansk søfart og Venstre, når vi skal pleje en dansk styrkeposition – og det kræver handling. Derfor forventer jeg sådan set også ambitioner i vækstteamets forslag, så det grundige forarbejde kan blive omsat til noget, som gør en forskel for hele erhvervet – og dermed for os alle, siger Torsten Schack Petersen fra Venstre.

Står det til både Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby og det Konservative Folkepartis Anders Johansson, så skal der fokus på to ting, nemlig en udvidelse af DIS-ordningen til hele offshore til gavn for danske søfolk og rederier, samt øgede ambitioner for uddannelse. Regeringspartiet Liberal Alliance er enig i, at den sektorspecifikke tilgang er en vej til konkrete løsninger for et erhverv som det maritime:

- Danmark har en vækstudfordring. Den skal vi spille på alle tangenter for at løse. Det er fint, hvis vækstteamet kan komme med konkrete løsningsforslag til, hvad vi kan gøre indenfor søfarten. For mig er det afgørende, at Danmark generelt set er konkurrencedygtig, så vi skal både tænke sektorspecifikt, og vi skal arbejde for at forbedre de generelle rammevilkår, siger Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance

Bred politisk opbakning
Kigger man til de tidligere regeringspartier, så er der også fokus på, at vækstteamets anbefalinger skal omsættes til vækst. Den tidligere regering fremlagde i 2012 en vækstplan for Det Blå Danmark på ryggen af et vækstteam, og det virker, mener Socialdemokratiet:

- Det er godt, at den nuværende regering gentager succesen med et maritimt vækstteam fra den forrige regering. Derfor forventer jeg også ambitiøse udmeldinger fra dette vækstteam. Dansk søfart er vores største eksporterhverv, som leverer meget til det danske samfund – det kan vi forhåbentlig skabe endnu bedre muligheder for på ryggen af de kommende anbefalinger, siger Thomas Jensen fra Socialdemokratiet

Han bakkes op af det Radikale Venstre, som også har øje for, at søfarten vil skabe yderligere værdi for Danmark af den grønne omstilling.

- Søfarten er et væksterhverv, og jeg forventer gode bud på, hvordan vi kan fortsætte den udvikling og samtidig sikre hensyn til både miljø og klima. Et sted at sætte ind er ved at udvide DIS-ordningen for vores havvindskibe, så vi kan koble ny vækst med behovet for en grøn omstilling, siger Ida Auken, Radikale Venstres erhvervsordfører.

Vækstteamet forventes at komme med sine anbefalinger i løbet af foråret. Daværende erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen sagde ved lanceringen, at teamets anbefalinger skulle omsættes til konkret politik, der kan skabe bedre rammer for dansk søfart. Regeringen forventes altså at komme med et bredt udspil på toppen af vækstteamets anbefalinger.

Kilde: Rederiforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.285