23948sdkhjf

Vindmølleaftale på plads i Hanstholm

Hanstholm Havn har netop indgået aftale med selskabet GPP Vind K/S om opstilling af tre vindmøller på havnens areal.

De tre møller skal erstatte fire nuværende vindmøller på området ved Roshagemolen. De nye møller er endnu ikke bestilt, men ventes hver at have en kapacitet på 3,45 MW.

Dermed kan de tre møller samlet producere tre gange så meget strøm som de nuværende fire.

Skal sikre business case
De nye vindmøller udgør et væsentligt element i den business case, der skal sikre udvidelsen af Hanstholm Havn, et projekt til ca. en halv mia. kroner.

Det fortæller havnedirektør Niels Clemensen:

- Lejeindtægten fra arealet udgør en del af finansieringen af havneudvidelsen, som bliver af kæmpe betydning for ikke bare havnen eller for Hanstholm, men for hele regionen. Med havneudvidelsen får vi en række nye muligheder i Hanstholm for at videreudvikle og markant styrke vores forretningsområder, og derfor er det en god nyhed, at aftalen med GPP Vind nu er faldet på plads, så vi også på dette område kan begynde at se fremad.

Projektet blev i januar måned sendt ud som debatoplæg i offentlig høring som led i behandlingsprocessen frem mod endelig VVM-tilladelse.

20 procent udbydes
Tyve procent af det samlede vindmølleprojekt på indtil tre vindmøller vil blive udbudt i henhold til køberetsordningen i VE-loven, hvor det i første runde vil være beboere med adresse inden for 4,5 km afstand fra opstillingsstedet, der tilbydes at opkøbe andele.

Såfremt alle 20 procent ikke afhændes i første runde, vil den resterende del blive tilbudt borgerne bredt i Thisted kommune.

GPP Vind er et datterselskab i Green Power Partners II-koncernen, som beskæftiger sig med investeringer inden for Solar PV i England og vindprojekter i Danmark. Selskabets hovedaktionærer er de danske pensionsselskaber AP Pension samt PBU.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156