23948sdkhjf

NCT Offshore med ny partner til det første boreskib

Primo 2017 lancerer rederiet NCT Offshore og ingeniørvirksomheden Geo det nye multifunktionelle boreskib 'Freja'. Det markerer starten på et nyt strategisk dansk samarbejde mellem de to virksomheder.

I NCT Offshore har man høje forventninger til alliancen med Geo:

- NCT Offshore ser frem til partnerskabet med Geo. Vi deler mange af de samme kerneværdier, eksempelvis i forhold til HSE. Derudover er Geo markedsledende inden for sit felt og NCT Offshore er stolte af, at Geo har valgt os som partner, siger administrerende direktør hos NCT Offshore, Paw Cortes.

Begejstre ingeniør-direktør
'Freja' er et S-Class ROV Support DP2 fartøj, og efter ombygningen er det ifølge parterne det eneste boreskib af sin kaliber og slags i Norden. 

- Systemet er bygget op omkring en specialdesignet aktiv heave kompenserende arbejdsplatform (HCP). Idéen med systemet er, at hele platformen inklusiv borerig og borefolk er heave kompenseret i forhold til skibets bevægelser, således at arbejdsdækket er stationært, mens skibet følger bølgernes bevægelser. At kunne arbejde offshore fra et stationært dæk, giver os plads til at anvende boreteknikker, som ellers er forbeholdt boring på land. På konventionelle fartøjer er det normalt kun selve borestrengen, som er heave kompenseret, forklarer afdelingsleder i Geo’s afdeling for Marine Undersøgelser, Jens Brink Clausen, om designet.

Boresetup'et er designet til arbejde på vanddybder til offshore vindprojekter på cirka 15-60 meters vand, samt optimeret til at anvende geoteknisk- og højkvalitets kerneboring (Geobor-S). Den valgte funderingsløsning har indflydelse på den samlede konstruktionspris, og dermed i sidste ende på prisen for den producerede strøm.

Det heave kompenserede boresetup ombord på Freja er én af de største features på fartøjet. Der er tale om en fleksibel løsning, som er i stand til at udføre en række forskellige tekniske ydelser lige fra højkvalitetsboringer i jord og fjeld ved hjælp af Geobor-S systemet til undersøgelser med en række CPT og Vibrocore havbundsrigge. Derudover er fartøjet optimeret til geofysiske undersøgelser, herunder side scan sonar, sub bottom profiler, magnetometer og multibeam ekkolod.

Fakta: NCT Offshore og 'Freja'

Paw Cortes stiftede officielt NCT Offshore den 22. februar 2016. I 2010 og 2012 solgte han i to omgange sit tidligere rederi CT Offshore til A2Seas ejer, Dong Energy. 

’Freja’ er rederiets første offshoreskib

Læs også: Grundlæggeren af CT Offshore tilbage i markedet med nyindkøbt avanceret ROV/survey-skib

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266