23948sdkhjf

Den danske sømand er omdrejningspunktet i ny TV-serie

'Sømand af verden' er titlen på en ny tv-serie om danske sømænd gennem tiderne. Se video

Tatoveringer over hele kroppen, et saftig sprog og en pige i hver en havn.
Der er mange myter om sømanden, og han har været en populær skikkelse i sange, film, bøger, ja, sågar i kongehuset, hvor Christian den 4. ’stod ved højen mast’, og Frederik den 9 gik under navnet ’sømandskongen’.

I fem programmer fortæller DR K historien om den danske sømand gennem tiderne. Fra den gang, hvor livet på havet var livsfarligt på grund af storm, elendig mad og hygiejne, sørøvere, syfilis m.m. til i dag, hvor de såkaldte skibsassistenter er online 24/7 og skyper med deres børn.

I århundreder har søfarten bragt Danmark ud i verden, og verden til Danmark, og vores hverdag ville være trist uden den kultur, kaffe, krydderier, kulørte stoffer og et hav af andre varer, der er blevet ført hertil af vandvejene, ligesom vi ville være betydelig fattigere uden søfartens bidrag til betalingsbalancen.
Den dag i dag er Danmark en af verdens største søfartsnationer, og vi har en af de største omsætninger fra skibe i Europa, ligesom over 100.000 mennesker er beskæftiget med søfartsrelateret arbejde.

Serien, som har premiere på DR K den 8. marts 2017, er udviklet i et samarbejde mellem Historieselskabet og M/S Museet for Søfart, og seerne vil blive præsenteret for en unik samling af gamle billeder og film, der skildrer livet på havet. Materialet kommer fra DR arkivet, M/S Museet for Søfart, Marstal Søfartsmuseum og andre samlinger, men også fra sømændene selv. De har foreviget hverdag og fest, og deres billeder er blevet indsamlet af Snesejler.dk. Derfor kommer vi helt tæt på – og er med ombord, med havn og med i krig.

Kilde: Historieselskabet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11