23948sdkhjf

Banken smækker kassen i for Samsø-færge

Fremtiden er mere usikker end nogen sinde for pendlerfærgen mellem Samsø og Aarhus

Samsø-Aarhus Expressens bankforbindelse Jutlander Bank har nemlig opsagt sit engagement i færgen.

Det skriver DR Østjylland.

Talsmanden for færgen Hans Christian Hesseldal fortæller, at de forstår alvoren for færgens fremtid.

- Det er jo endnu en sten på vejen, der skal ryddes væk, så det gør ikke vores situation lettere, siger han til DR Østjylland..

Ikke en anden bank i baghånden
Lige nu har Samsø-Aarhus Expressen ikke nogen anden bank i baghånden, men om det lykkes at finde en anden bank ved Hans Christian Hesseldal ikke.

- Det kommer vist helt an på, hvor mange nye penge vi kommer med, så det må vi se, når vi finder ud af, om det overhovedet kan lade sig gøre at finde noget nyt kapital, siger Hans Christian Hesseldal.

Færgen ligger i øjeblikket stille, mens man på mange forskellige måder prøver at indsamle omkring 2,5 mio. kroner, og Hans Christian Hesseldal tør ikke svare alt for konkret på fremtiden.

- Mit svar er, at arbejder på at sejle til højsæsonen 2017, men det er kun tiden, der kan sige, om vi lykkes eller ej, siger han.

De frivillige tro på en færge 
Usikkerheden om færgens fremtid får også en aktionsgruppe til at skrue ned for en stor charmeoffensiv til fordel for færgen, der skulle finde sted lørdag i Aarhus.

Joan Birk fra aktionsgruppen forklarer, at der hele tiden sker ændringer i sagen, og gruppen derfor vil prioritere de frivilliges kræfter bedst muligt, men hun er ikke i tvivl om, at færgeruten er fremtiden.

- Den kommer til at sejle. Jeg ved ikke, om det bliver den her færge, men der kommer en rute direkte mellem Aarhus og Samsø. Det er jeg helt sikker på, siger hun til DR Østjylland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078