23948sdkhjf

Politisk opbakning til en udvidelse af DIS-ordningen og en montørordning

Hvis den kommende vækstplan for søfarten, som erhvervsministeren barsler med, indeholder en udvidelse af DIS-ordningen samt en montørordning, er Dansk Folkeparti klar til at lægge stemmer til. Det skriver ShippingWatch.

- Vi mener, der bør findes en model, hvor vi får specialskibe i offshore ind under DIS-ordningen. Samtidig ser vi meget gerne, at også en montørordning for alle offshore-relaterede medarbejdere, der arbejder uden for Danmark, kommer med i vækstplanen. Danske ansatte konkurrerer med udenlandske kollegaer, som har langt bedre skatteforhold, end vi har i Danmark, siger partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby til ShippingWatch.

Prisen for tiltagene i form at mistede skatteindtægter vurderes ifølge ShippingWatch at være henholdsvis 60 mio. kr. for DIS i offshore samt 50 mio. kr. for en montørordning.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har tidligere meldt sig klar til at tage anbefalingerne fra vækstteamet for Det Blå Danmark med i den nye vækstplan for søfarten. Herunder udmeldinger om en eventuelt udvidelse af DIS-ordningen.

Glæde i branchen
I Danske Maritime får udmeldingen smilene frem hos administrerende direktør Jenny Braat.

- Det glæder os rigtig meget, at der er politisk forståelse for, hvor vigtig den maritime montørordning er for den maritime industri herhjemme. Ordningen er vigtig for at de maritime virksomheder kan innovere. Derfor håber vi på, at det bliver et af resultaterne af arbejdet i regeringens maritime vækstteam, at vi får den ordning, siger hun til Søfart.

Jenny Braat oplyser endvidere, at Danske Maritime også har drøftet ordningen med arbejdsmarkedets parter, herunder Dansk Metal, som støtter forslaget.

Danske Maritime anslår, at omkring 500 danske arbejdspladser er flyttet til udlandet siden 2013 som følge af, at Danmark ikke har haft en maritim montørordning. Med sig tager montører en viden, som gør det muligt for virksomhederne at være innovative.

- Derfor håber vi meget på, at montørordningen bliver en del af anbefalingerne fra det blå vækstteam. Det næste bliver så at sikre et politisk flertal, og at regeringen vil komme med tiltag, som anbefalet af vækstteamet. Vi har heldigvis hørt positive udmeldinger fra regeringens partnere tidligere, siger Jenny Braat..

Hvis ordningen gennemføres, vurderer Danske Maritime, at 2-3000 danske arbejdspladser kan fastholdes herhjemme, og at antallet af maritime montører oven i købet kan øges med 300-500.

Kilde: ShippingWatch og Danske Maritime

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234