23948sdkhjf

Norden-aktien tager mystisk kurshop

Ingen entydig forklaring på kurshop på knap 4 procent
Der er markant fremgang for Norden-aktien tirsdag eftermiddag, hvilket også gælder for en række af rederiets konkurrenter, der gør sig inden for transport af tørlastvarer som kul og jernmalm.

Ritzau Finans har været i kontakt med en stribe banker, men her har ingen kunne give en entydig forklaring på kurshoppet for Norden-aktien, der stiger knap 4 procent til 136,30 kroner.

Et forhold kan være, at spotprisen på fragt af tørlastvarer de seneste dage har været i god gænge.

Tirsdag stiger Baltic Dry-indekset, der dækker priserne for at få fragtet varer som kul, korn og jernmalm, med 2,8 procent til 778 point. Det er femte dag på stribe med stigninger, men de kommer i forlængelse af fald i indekset siden midten af januar.

Deutsche Bank har sent mandag udsendt en positiv analyse af tørlastmarkedet, som banken har set sig mere varm på som følge af stigende efterspørgsel på fragt af jernmalm fra Australien og Brasilien og højere import af kul til Kina.

- Vi er tiltagende optimister omkring udsigterne for tørlastmarkedet og aktierne, skriver banken i en analyse ifølge branchemediet Lloyds List.

Også rederierne Golden Ocean og Jinhui Shipping, der begge er børsnoteret i Norge, stiger med 4-5 procent tirsdag eftermiddag.

For Golden Oceans vedkommende kan det skyldes, at Sparebank ifølge det norske nyhedsbureau TDN Finans har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "sælg".

/Ritzau/Finans
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125