23948sdkhjf

Få det bedste ud af ballastvandskonventionen

Markedsmuligheder og IMOs ballastvandskonventionen er omdrejningspunktet for en konference på Lindø

Når IMOs ballastvandskonvention træder i kraft den 8. september 2017, skal op mod 60.000 skibe på verdensplan udstyres med nye ballastvandssystemer. Herhjemme gælder det op mod 1.900 skibe under dansk flag, der skal retrofittes til en samlet værdi på op til 9 mia. kroner.

For at vise markedspotentialet og samarbejdsmulighederne på området inviterer Danske Maritime og Fyns Maritime Klynge til en konference om ballastvand den 28. februar 2017 på Lindø.

- Vi ønsker med konferencen at give producent-, design- og installationsvirksomheder et indblik i, hvordan de kan få et bid af det kæmpemæssige marked. Alene i Danmark vil der være hundredevis - ja måske tusindvis af danske arbejdspladser i ballastvand. Det gælder både selve systemerne og installationen, siger Michael Prehn, underdirektør i Danske Maritime og medarrangør af konferencen.

Konferencen giver en status på IMO-konventionen, sætte fokus på kravene til ballastvandsystemer, og kommer med yderligere information om, hvordan reglerne kan gennemføres og kontrolleres. Der vil også være paneldebat mellem bl.a. Desmi, Alfa Laval og Fayard.

- I Fyns Maritime Klynge og på Fyn generelt har vi stærke designfirmaer, værfter og underleverandører, som har gode muligheder for at få en stor andel af det her marked. Med konferencen ønsker vi at synliggøre markedsmulighederne, og samtidig tilbyde virksomhederne en platform for match-making med det formål at skabe stærke samarbejder på tværs af den maritime branche. Vi bør udnytte tiden og skabe partnerskaber, der kan sikre, at danske virksomheder er med fra start, når konventionen træder i kraft senere på året, siger Lars Ahrendtsen, forretningschef i Fyns Maritime Klynge.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig via Udvikling Fyns hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125