23948sdkhjf

HH Ferries' færger klar efter ombygning

Færgerne 'Tycho Brahe' og 'Aurora' har begge været på værft i Landskrona og fået monteret de containere og dækhuse, som skal rumme færgernes batterier og øvrige teknik.

Færgerne 'Tycho Brahe' og 'Aurora' har begge været på værft i Landskrona og fået monteret de containere og dækhuse, som skal rumme færgernes batterier og øvrige teknik.

'Tycho Brahe' og 'Aurora' er nu tilbage i trafik, og færgernes nye profil er tydelig, når de krydser Øresund.

- Vi valgte at tage færgerne ud af drift et par døgn for til gengæld at kunne montere battericontainerne allerede nu. Det gav os mulighed for at få færgerne ud at sejle igen hurtigst muligt, idet teknikerne herefter kan arbejde videre i og omkring containerne, selvom færgerne er i normal drift mellem Helsingborg og Helsingør, siger administrerende direktør Henrik Rørbæk, HH Ferries Group.

Første færge klar inden sommersejlplanen
Containerne og dækhuse skal rumme batterier, transformatorer, convertere og køleanlæg, og de grundlæggende installationer til at forbinde teknikken i containerne med færgernes motorrum blev allerede forberedt i september 2016.

- Containerne på færgens øverste dæk er meget synlige beviser på projektets fremdrift, og vi følger planen, så den første færge kan sejle på batterier inden sommersejlplanen. Vi ser frem til at indføre batteridrift som det første rederi i verden med en så højintensiv fartplan, siger Henrik Rørbæk.

Det er en del af HH Ferries Groups strategi at satse på tiltag, der forbedrer miljøet. Færgerne mellem Helsingør og Helsingborg har siden 2007 opfyldt de emissionskrav, som blev indført den 1. januar 2015. Med installation af batterier reduceres emissionerne yderligere i forhold til de nuværende regler for udledning.

Ombygningen af de to færger er den største enkeltstående projektinvestering i virksomhedens historie og forventes at udgøre næsten 300 mio. svenske . INEA, som er EU’s forvaltningsorgan for innovation og netværk, har valgt at støtte projektet med ca. SEK 120 mio.

Læs mere:
Øresunds-værft skal ombygge HH Ferries' færger til eldrift

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.726