23948sdkhjf

Rolls-Royce Marine skal fyre 200 i Norge

Medarbejdernes frist for at søge en fratrædelsesordning er netop udløbet

Alle de 1.800 medarbejdere i Rolls-Royce marine division i Norge fik i slutningen af januar tilbudt at søge en fratrædelsesgodtgørelse. Denne foranstaltning er en del af koncernens planer om at skære omkostningerne efter, at Rolls-Royce før jul meddelte, at de ville skære 800 medarbejdere i marinedivisionen globalt, ifølge maritime.no.

Divisionen har i dag 4.800 medarbejdere på verdensplan.

Nu er det blevet besluttet, at en fjerdedel af dem, der skal gå, bliver koncernens norske medarbejdere.

- I Norge er tallet cirka 200 stillinger, som skal reduceres i løbet af året. Nu må vi, hvor mange der søger om det frivillige tilbud og så se, hvor mange vi står tilbage med. Vi arbejder også på at reducere omkostningerne på andre måder, siger kommunikationsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk.

Virksomheden har siden midten af 2015 skåret omkring tusind stillinger i marinedivisionen globalt. Halvdelen i Norge.

For to uger siden, blev medarbejderne opfordret til at søge en frivillig fratrædelsesordning. Ud over arbejdsfritagelse i opsigelsesperioden, tilbyder virksomheden også tre til syv måneders løn, afhængigt af alder og anciennitet. Den endelige pakke vil efter planen træde i kraft pr. 1. marts.

Wollebæk siger, at fristen var udsat til tirsdag (14. februar, red.) for at sikre, at medarbejderne får mest mulig information.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109