23948sdkhjf

Dong åbner for fusion som mulig olieløsning

Energimastodonten Dong Energy ønsker at udskille sin olieforretning fra selskabet, og topchef Henrik Poulsen åbner nu op for at dette kan ske gennem en fusion med et andet selskab. Blandt andet Maersk Oil spøger.

Det skriver Børsen.

Topchefen vil ikke kommentere, hvilke selskaber der i øjeblikket forhandles med omkring olieforretningens fremtid, men beskriver over for Børsen en proces, der er snævret ind. Det bliver ikke udelukket, at en fusion kan ende med at blive løsningen fremfor et decideret salg.

- Vi vil selvfølgelig helst have penge på hånden, men vi er åbne over for en anden løsning, hvor vi kan se en sikker vej til penge. Det ville typisk være i form af aktier i det fortsættende selskab, siger Henrik Poulsen til Børsen.

Fra flere sider har der været rygtet forhandlinger mellem Dong og Maersk Oil om en mulig fusion af selskabernes nordsøaktiviteter, men de døde i december, hvor Reuters meldte om et nedbrud i forhandlinger.

Ifølge Frans Høyer, der er aktieanalyitker hos Jyske Bank, kan Henrik Poulsens udtalelser ses som et tegn på, at Dong holder døren åben for en fusion med Maersk Oil.

Tirsdag skrev Reuters, at det britiske olieselskab Cairn Energy angiveligt skulle have vist stor interesse for et køb af Dongs olie- og gasforretning i Nordsøen.

/Ritzau/Finans

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079