23948sdkhjf

Bedre end ventet med feederforbindelserne i Aalborg

Mængden af TEU på Aalborg Havns feederruter er steget 44 procent det seneste år

Aalborg Havns mål om en 30 procents stigning på gods på feederruterne fra 2015 til 2016 er blevet overgået med 14 procent, altså en samlet vækst på 44 procent. Det oplyser havnen.

Fremgangen kan blandt andet tilskrives generel vækst hos havnens over 100 virksomheder, investeringer i effektivisering og udbygning af eksempelvis containerterminalen samt to faste feederforbindelser. Den ene giver ugentlige feederforbindelse til Rotterdam, og fra december 2015 indgik Aalborg Havn en aftale med det verdensomspændende franske rederi CMA CGM om en ny feederrute, der giver forbindelse til Hamborg. Ruten fungerede først som own carrier, men i sensommeren 2016 blev ruten åbnet kommercielt og overgik til rederiet Unifeeder, der sejler både på Hamburg og Bremerhaven.

- Jo flere virksomheder, der bruger vores services, jo lettere kan vi tiltrække rederier og lave generelle investeringer, hvilket igen kan øge serviceniveauet og tiltrække endnu flere kunder. Det understøtter vores strategi om at satse på flere, ”mindre” kunder i stedet for få, ”store”, hvilket gør os mindre sårbare, siger Rasmus Munk Kolind, account manager i Aalborg Havn.

Også i 2017 forventes mængden af TEU at stige med minimum 30 procent på feederruterne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094