23948sdkhjf

Mærsk-formand har rebet sejlene for sin efterfølger

Michael Pram Rasmussens afgang er en naturlig konsekvens af, at Mærsk har udstukket ny kurs

Hele 14 år har Michael Pram Rasmussen siddet for bordenden, når bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk har holdt møder.

Men efter den kommende generalforsamling i slutningen af marts er det slut.

Og spørger man TV2's erhvervskommentator Leif Beck Fallesen er det passende, at Michael Pram Rasmussen forlader bestyrelsen nu.

- Man må sige, at han det seneste år har gjort, hvad han skulle som bestyrelsesformand.

- Han har fundet en ny direktion, og han har sørget for en ny strategi. Derfor er det ikke overraskende, at han stopper nu, siger den tidligere Børsen-redaktør.

Han hæfter sig desuden ved, at Michael Pram Rasmussens har siddet forholdsvis længe på posten.

- Normalt taler man om, at man sidder i syv eller otte år som formand. Derfor er det ganske usædvanligt at være formand i 14 år.

- Men der er en familietradition og en familieejer i Mærsk, som har stor indflydelse. Derfor er forholdet til familien også af stor betydning.

- Og uanset, hvad andre måtte mene om Michael Pram Rasmussen, så har ejeren været tilfreds, siger Leif Beck Fallesen.

Han mener ikke, at det er tilfældigt, at Rasmussen afløses af Jim Hagemann Snabe, der er tidligere direktør for softwarevirksomheden SAP.

- Jim Hagemann Snabe er specialist i digitalisering, som er omdrejningspunktet i den fremtidige strategi for Maersk Line. Det ved Michael Pram Rasmussen ikke så meget om.

- Han ved i modsætning til den nye bestyrelsesformand en masse om shipping og olie, men det bliver mindre vigtigt i den proces, som Mærsk står overfor, siger kommentatoren.

Michael Pram Rasmussen blev medlem af Mærsk-bestyrelsen i 1999. Tre år senere blev han næstformand, og i 2003 afløste han Mærsk McKinney-Møller som formand - som den første uden for Mærsk-familien.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11