23948sdkhjf

Historien om 'El Faro' ved vejs ende

FORLIS: De sidste løse ender omkring det dramatiske forlis af det amerikanske containerskib 'El Faro' knyttes i Florida
Det er snart halvandet år siden, at det amerikanske containerskib 'El Faro' gik ned i Caribien efter mødet med hurricanen Joaquin. Skibet tog 33 besætningsmedlemmer med sig i døden. Forliset var siden været meget i fokus. Dels på grund af de helt nærliggende dramatiske omstændigheder og skibets nationalitet. Dels fordi det aldrig helt er blevet fastslået, hvorfor skibet løb ud i farvandet, når der var annonceret så kraftig en hurroicane i området.

På falderebet synes de amerikanske havarimyndigheder mest at ønske fastslået, om skibet (bygget i 1975) i det hele var i tilstrækkelig sødygtig stand til at sejle. Herunder har undersøgerne nidkært forhørt en af skibets tidligere overstyrmænd, kaptajn Raymond Thompson. Og vredet ham for detaljer om alt fra træthedssymptomer hos besætningen over dueligheden af surringsgrej til beskaffenheden af et anemometer (vindhastighedsmåler) på broen.

Efter at det lykkedes at lokalisere og bjærge skibets Voyage Data Recorder, efter lange og meget bekostelige operationer, har man fået vished for, at kaptajn Michael Davidson på 'El Faro' var i tvivl om validiteten af de vejrdata vedrørende Joaquin, han modtog. Men der er altså fortsat udtalt usikkerhed omkring de endegyldige årsager til forliset. Og om det 40 år gamle skib fra rederiet Tote Maritime i det hele taget burde have haft sejltilladelse. Rederiet har indgået erstatningsforlig med efterladte til 28 af de besætningsmedlemmer, der omkom.

Kilde: gCaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081