23948sdkhjf

Flere grønlandske fartøjer til Hirtshals

I øjeblikket ligger flere grønlandske fartøjer ved kaj i Hirtshals. Fælles for dem alle er, at de skal have foretaget et større servicearbejde.

I slutningen af januar ankom 'Sarfaq Ittuk', et mindre passagerskib og del af Arctic Umiaq Line, der sejler mellem Nuuk og bygderne på Grønlands vestkyst. En lille uge efter ankom Royal Arctic Lines fragtskib 'Pajuttat'. De to fartøjer bliver i Hirtshals til midten af februar.

Både 'Sarfaq Ittuk' og 'Pajuttat' skal have foretaget større malerarbejder, derudover skal fartøjerne også have lavet generel service såsom udskiftning af vinduer, og overhaling af propeller og truster. Foruden de to større grønlandske fartøjer, så ligger rejetrawleren 'Sakkak' fra Sisimiut også ved kaj ved Hirtshals Yard. Trawleren har fået lavet en gennemgribende overhaling og er gået fra at være et ældre fartøj til i dag at stå som et spritnyt fartøj med ny fabrik, nye spil og ny aptering. 

Direktør ved Hirtshals Yard, Rasmus Brohus, peger på én faktor, der spiller en afgørende rolle:

- Der er mange muligheder for at få foretaget skibsservice af denne art i både Nordatlanten, Norge og Danmark. Men det, der giver os og Hirtshals en lille fordel i forhold til andre steder, er vores overdækkede flydedok. Vi er ikke afhængige af vejrudsigten for at kunne udføre fx malerarbejde.

Kilde: Hirtshals Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109