23948sdkhjf

Russisk bøde til Maersk for at koordinere priser

Containerrederiet bekræfter bøde på 85 mio. kroner, men afviser lovbrud

Maersk Line har fået en bøde på 85 mio. kroner fra de russiske konkurrencemyndigheder for at koordinere priser med konkurrenter på det russiske marked. Det skriver ShippingWatch

- Vi har noteret os beslutningen i FAS (de russiske konkurrencemyndigheder, red.). Vi appellerede hovedsagen og afgørelsen i proceduren, idet vi er uenige i at have indgået i nogen form for brud på russisk lov. Vi mener fortsat, at sagen bedst løses uden for domstolene. Vi ønsker at fortsætte de konstruktive forhandlinger, som vi har lige nu med FAS i den henseende. Mens de forhandlinger står på, ønsker vi ikke at give yderligere kommentarer, skriver Maersk Line i en kommentar til ShippingWatch.

Maersk Line skulle i perioden 2012-13 sammen med CMA CGM, Hyundai Merchant Marine, Orient Overseas Container Line samt Evergreen have aftalt priser ulovligt på ruter mellem Rusland og en række destinationer i Fjernøsten.

De russiske konkurrencemyndigheder har ifølge Maritime Herald tildelt de fem containerrederier bøder på 1,5 mia. rubler.

Kilde: ShippingWatch og Maritime Herald

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11