23948sdkhjf

Hanjin Shipping erklæres konkurs om to uger

Det kriseramte sydkoreanske containerrederi ventes erklæret konkurs 17. februar
Hanjin Shipping forventes ifølge flere medier erklæret konkurs den 17. februar, efter en sydkoreansk domstol i dag, torsdag, har besluttet at afslutte rekonstruktionsprocessen for det kriseramte containerrederi.

Dermed indledes afviklingen af det, som engang var et af verdens højst profilerede containerrederier.

Hanjin Shipping, som blev grundlagt i 1977, var engang verdens syvende største og Sydkoreas største containerrederi. Selskabet gik i betalingsstandsning i september 2016, efter kreditorerne anført af Korea Development Bank havde afvist en redningsplan, hvilket sendte rystelser gennem hele den globale shippingindustri.

Den sydkoreanske distriktsdomstol udtaler, at beslutningen er truffet på basis af, at rederiets aktiver vil være mere værd under konkursbehandling end som en going concern. Likvidationsværdien er tidligere blevet opgjort til 1,56 mia. US-dollars.

Hanjin Shipping har været under hårdt økonomisk pres som følge af faldende fragtrater, der skyldes overkapacitet i markedet og en langvarig nedtur i den globale økonomi. For at betale af på sin gæld og restancer har Hanjin forsøgt at frasælge en række af sine aktiver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125