23948sdkhjf

Ti danske værfter underskriver historiske aftaler

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og ti danske værfter har netop undgået seks delaftaler om vedligehold af 50 af forsvarets skibe

Tirsdag d. 24. januar 2017 underskrev ti danske værfter seks delaftaler om vedligehold af 50 af forsvarets skibe.

Delaftalerne er en del af en helt ny rammeaftale under forsvarsdirektivet, som Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har lavet, og som er gældende i syv år.

Det skønnes, at omsætningen på de seks delaftaler vil være 70-90 mio. kroner årligt for de 50 fartøjer, der er en del af rammeaftalen.

De ti værfter i rammeaftalen:
Søby Værft

Faaborg Værft

Mathis Værft

Hvide Sande Shipyard

Steel & Service

Jobi Værft

Orskov Værft

Grenaa Skibsværft

Fayard

Brdr. Petersen Maskinfabrik Gilleleje

Karstensens Skibsværft

- Vi har længe set frem til dagen i dag, og har store forventninger til det samarbejde, der ligger foran os i de næste syv år, sagde direktøren for FMI, generalløjtnant Niels Bundsgaard i forbindelse med underskriftsceremonien i FMI. 

- Vi forventer et godt og smidigt samarbejde, og vi vil gøre vores ypperste for at I – ved hvert miniudbud– kan få tid til at give os det allerbedste tilbud på de kommende opgaver, og vi vil ligeledes anstrenge os for, at I får bedst mulig forberedelsestid til at gennemføre de enkelte eftersyn.  

 Mulighed for miniudbud
Baggrunden for projektet tager udgang i en rapport fra konsulentbureauet McKinsey, som anbefaler udbud i programmer. Som en konsekvens deraf blev program SKIB valgt som det maritime udbud i et samlet FMI kategoriprogram for at udmønte en besparelse.

Udover bedre priser ønsker FMI at opnå bedre og mere ensartede specifikationer. Dertil kommer en forenklet administration og mere enkel proces, som gerne skal være til gavn for såvel FMI, men også de danske skibsværfter.

Forenklingen består bl.a. i, at rammeaftalen giver mulighed for at lave miniudbud af hver vedligeholdelsesopgave.

Kilde: Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078