23948sdkhjf

Svitzer vil doble op i Brasilien

SHIPPING: Svitzer lægger op til at fordoble sin flåde af enheder under brasiliansk flag i 2017 og starte ny service i Paranagua
Der er ambitiøse planer på bordet hos Svitzer for så vidt angår rederiets brasilianske datterselskab. Og det betyder bl.a., at man satser på at have 10 skibe i drift under brasiliansk flag ved årets udgang. Bl.a. via opstart af en helt ny operation i Paranagua Port, der skal styrke tilstedeværelsen i den sydlige ende af de store land. Indtil videre har Svitzer vundet fodfæste i havnene Sao Francisco do Sul og Itapoa. Det er begge disse operationer, der skal styrkes med nye enheder ved siden af det nye setup i Paranagua. Ikke langt derfra - I Argentina - er Svitzer også nyligt startet op. Her med ni skibe i drift.

Nogle af de nye enheder har Svitzer under bygning i Brasilien på værftet Inace Shipyard i Fortaleza med forventet afleveringstermin mod slutningen af året. De to enheder til opstarten i Paranagua leveres af det kinesiske Choy Lee Shipyard i Shanghai. Et efter kinesisk standard ret så traditionsrigt værft med mange år på bagen. Og med speciale i bygning af specielle enheder fra lystyachter over diverse færger til arbejdsenheder til offshore og som her slæbebåde. Typen betegnes som en standard Robert Allen-design. med 75 og 77 ton pæletræk.

Samtidigt med operationsudviklingen i Brasilien har Svitzer annonceret et chefskifte, idet hidtidig CFO for Svitzer i Europa Rutger Thulin bliver nye CEO i Brasilien. Han følges af en ny næstkommanderende i Ricardo Costa, der har en fortid i selskabet Sulnote og hos Hapag Lloyd. Thulin siger følgende om at udvide Svitzers operationer på et tidspunkt, hvor den brasilianske økonomi har det svært:

- Der er stadig stor efterspørgsel efter selskaber, der kan levere en førsteklasses service på globalt niveau. Og garantere at niveauet hedder Best Practice, pålidelighed og punktlighed. Det leverer Svitzer verden over, og det vil vi også gøre i Brasilien. Og vi vil gøre det med lokale kræfter og ansatte i front. Og brasiliansk-flagede skibe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111