23948sdkhjf

Danske rederier frygter britisk job-tyveri

I optakten til brexit arbejder den britiske rederisektor på en strategi for at udnytte sin undtagelse fra EU-regler og positionere sig som Europas Singapore. Det skaber frygt i de danske rederier for, at briterne vil stjæle deres job.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Britisk erhvervsliv ønsker både at blæse og have mel i munden. De vil blandt andet forsøge at lokke hovedkontorer til Storbritannien ved ikke længere at efterleve de fælles spilleregler i EU inden for blandt andet statsstøtte, arbejdsmiljø og miljø, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening, til avisen.

Det er blandt andet strategien til brexit-forhandlingerne offentliggjort af erhvervsorganisationen UK Chamber of Shipping, som vækker bekymring. Den lægger op til, at Storbritannien kan genvinde en førerposition inden for shipping, da rederierne potentielt kan få bedre konkurrencevilkår, men fortsat have adgang til europæiske markeder.

Generelt forventes det, at en "hård" brexit vil anspore Storbritannien til at sænke selskabsskatten betragteligt, hvilket kan føre til et skattekapløb i EU, skriver Børsen.

Ifølge Berlingske, som har fået adgang til udvalgte passager af talen premierminister Theresa May holder senere i dag, lægger premierministeren op til, at Storbritannien forlader EU fuldt og helt.

- Ikke et delvist medlemskab af Den Europæiske Union, ikke associeret medlemskab af Den Europæiske Union eller noget andet, der efterlader os halvt inde, halvt ude. Vi vil ikke forsøge at overtage en model, som andre lande allerede har fundet, passer til dem. Vi vil ikke forsøge at holde fast i dele af medlemskabet, når vi forlader det, skulle det angiveligt lyde i Theresa Mays tale.

Kilde: Ritzau Finans og Berlingske
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252