23948sdkhjf

Nybygninger skal være Assens-værfts’ niche

Assens Skibsværft bygger nyt skib fra første til sidste skrue i det vestfynske

En krabbetrawler, som Assens Skibsværft er ved at bygge til et grønlandsk rederi, skal være værftets opgør med idéen om, at det ikke kan betale sig at bygge skibsskrog i Danmark. Alt på trawleren skal nemlig laves på Vestfyn. Det skriver fyens.dk.

Værftsejer Erling Pedersen mener ikke, at det reelt er så billigt at få bygget skrog på værfter i Polen og Tyrkiet. Han medgiver, at lønninger og stål koster mindre. Derimod er det hans erfaring, at mange ekstraregninger fordyrer processen.

 - Hvis vi lykkes med det nye koncept, håber vi, at vi får ordrer på fire-fem trawlere mere. Det er nødvendigt for os at have nicher, og vi har arbejdet i fem-seks år med at opdyrke og specialisere os i vedligehold af trawlere for ikke at være for sårbare. Trawlere er der utroligt mange arbejdstimer i, fordi de næsten skal totalrenoveres, når de kommer på værft, og det gør de efter 2,5 år. Så skal stort set alt laves på dem, og det er grej, der skal virke, så der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten, siger Erling Pedersen til fyens.dk.

Får værftet succes med nybygninger er værftsejeren klar til at hyre flere end de nuværende 50 ansatte.

Kilde: Fyens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125