23948sdkhjf

Garanti for praktikpladser skal sikre den maritime fødekæde

Praktikpladsgaranti som sikrer dygtige hænder og kloge hoveder bør være en del af det maritime vækstteams anbefalinger, lyder det fra Rederiforeningen
De danske rederier foreslår, at regeringen gennemfører en maritim uddannelsespakke i forbindelse med en kommende vækstplan – og rederierne er klar til at levere deres del. Det skriver Anne Windfeldt Trolle, direktør i Danmarks Rederiforening, i dag på Altinget.dk

Søfart har beskrevet sagen indgående d. 18. december, herunder Venstre og Socialdemokratiets holdning til sagen

- Skal rederierne have en chance for at klare konkurrencen på den lange bane, er det ikke nok med gode rammevilkår. Rederierne skal også have de rigtige kompetencer og kunne tiltrække talenterne til Det Blå Danmark. Det kræver, at vi er løbende er villige til at nytænke vores uddannelsesindsats, så vi uddanner korrekt og uddanner tilstrækkeligt, skriver Anne Windfeldt Trolle.

Praktikpladsgaranti som omdrejningspunkt
Konkret foreslår rederierne en nyskabelse indenfor uddannelsessektoren i form af en praktikpladsgaranti til 350 årsværk til søs hvert eneste år. Garantien skal indføres i kombination med, at optaget øges på de maritime uddannelser.

Praktikpladsgarantien foreslås realiseret ved, at det ekstra optag af officersstuderende får SU under deres praktikophold frem for praktikløn. Derudover skal der være større fleksibilitet, således at praktikopholdets sejltid kan afvikles på flere rederiers skibe.

Endelig bør der iværksættes en analyse af de maritime uddannelser for at sikre, at de er klar til en virkelighed, hvor digitalisering og ny teknologi rummer et stort potentiale for innovation og nye forretningsmuligheder.

Den maritime uddannelsespakke bør være en af anbefalingerne fra regeringens maritime vækstteam, der forventes at præsenterer sine anbefalinger til foråret, mener Anne Windfeldt Trolle.

Kilde: Danmarks Rederiforening
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219