23948sdkhjf

Mærsk: Produktion fra Tyra slutter i 2018

Produktionen fra Danmarks største gasfelt - Tyra-feltet i Nordsøen - ventes at slutte 1. oktober 2018. Det skriver Maersk Oil i en pressemeddelelse.
Maersk Oil er ifølge EU-regler forpligtet til i god tid at annoncere ændringer i produktionen til markedet.

- Vi har endnu ikke fundet en økonomisk holdbar løsning for at udnytte de tilbageværende ressourcer i Tyra-feltet og en sikker nedlukning vil derfor blive påbegyndt med det mål at stoppe produktionen 1. oktober 2018, siger Martin Rune Pedersen, driftsdirektør for Maersk Oil i en meddelelse.

Han tilføjer, at Maersk Oil allerede fra 1. januar næste år vil begynde at tildele ressourcer til det arbejde, der skal til for at nedlukke Tyra-feltet.

Selv om der er investeret mere end 1 mia. kr. i at forstærke Tyra strukturerne i de sidste 15 år, så er det ikke sikkerhedsmæssigt at fortsætte produktionen på feltet, anfører Maersk Oil i meddelelsen.

Maersk Oil understreger dog, at dialogen med de danske myndigheder vil blive fortsat for at identificere de betingelser, som vil tillade fremtidige investeringer i Nordsøen inklusive investeringer i at genopbygge Tyra-feltet for at sikre aktiviteter og arbejdspladser i den danske del af Nordsøen.

Maersk Oil er operatør på Tyra-feltet på vegne af Dansk Undergrunds Consortium, som A.P. Møller-Mærsk ejer 31,2 pct. af, Shell ejer 36,8 pct., Nordsøfonden 20 pct. og Chevron ejer 12,0 pct. af.

Administrerende direktør for Maersk Oil, Gretchen Watkins, forklarede midt i december til Dagbladet Børsen, at selskabet er nødt til at få en afklaring på feltets fremtid, da det synker og derfor enten skal genopbygges eller såkaldt dekommissioneres, hvor feltet bliver afviklet skrue for skrue, hvis ikke det skal blive for dyrt både for Mearsk Oil og den danske stat.

- Vi er under tidspres, da dekommissioneringsdatoen for Tyra ligger fast i 2018. Så hvis vi ikke har en aftale, vil vi forberede en dekommissionering og kigge på, hvordan vi gør det bedst for både Mærsk og den danske stat, lød det Gretchen Watkins til avisen.

Tyra-feltet står for omkring 90 pct. af den danske gasproduktion.

/ritzau/FINANS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109