23948sdkhjf

Mærsk risikerer milliardregning efter salg af Nordsøen

Landets største olieselskaber, A.P. Møller - Mærsk og Dong Energy, risikerer efter et potentielt salg af deres aktiviteter i Nordsøen at stå med regningen for oprydningen. Ifølge Energistyrelsen vil det koste 41 mia. kroner at rydde den danske del af Nordsøen op. Det skriver Børsen.

Ifølge undergrundsloven, som udgør kontrakten mellem køber og sælger, skal sælger hæfte for oprydningen i olie- og gasfelter, hvis køber ikke kan dække omkostningerne. Dette kaldes et subsidiært ansvar.

Dong har allerede besluttet sig for at sælge sine aktiviteter i Nordsøen, mens Mærsk stadig overvejer et salg. Det er typisk, at det subsidiært ansvar bremser handler.

- Som køber tager du et kig på, hvor forhippet sælger er på at komme af med sin andel. Det betyder noget for, hvor ivrigt de forfølger at få dækket deres subsidiære hæftelse. Men der er set flere eksempler på handler, som har svært ved at blive til noget, fordi de bliver stoppet af den subsidiære hæftelse, forklarer Carsten Tolderlund, der er ekspert i offshoresektoren og partner i Windahl Sandroos & Co, til Børsen.

Mærsk har hyret rådgivere og nedsat arbejdsgrupper, der regner på omkostningerne ved at fortsætte aktiviteterne mod et salg og oprydning.


Der er endnu ikke afviklet hele boreplatforme i Danmark, mens markedet allerede er stort i eksempelvis Storbritannien.


/ritzau/FINANS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103