23948sdkhjf

Rederiforening ærgerlig over finanslovsaftale

Med finanslovsaftale vokser presset på regeringens maritime vækstteam for at komme med konkrete vækstinitiativer, mener Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmark Rederiforening
Danmarks Rederiforening er ærgerlig over, at finanslovsaftalen for 2017, som regeringen har indgået sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti ikke indeholder konkrete vækstinitiativer for søfarten.

Dermed vokser presset på regeringens maritime vækstteam for at komme med konkrete vækstinitiativer, når teamet præsenterer sine forslag til foråret, mener Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmark Rederiforening.

- Fokus har naturligt nok været på at få løst en række bundne opgaver som PSO-afgiften og ejendomsvurderingerne. Det har vi forståelse for. Men det er ærgerligt, at der ikke er nye vækstinitiativer for søfarten i aftalen, siger Anne H. Steffensen i en kommentar til aftalen.

- Maritim offshore er fortsat massivt udfordrede af rammevilkår, der ikke står mål med konkurrenternes. Det gælder særligt den manglende mulighed for at bruge sømandskatteordningen inden for alle dele af den maritime offshore. Det frygter jeg kan få håndgribelige, kedelige konsekvenser, når det ikke håndteres nu. Vi håber derfor, at vækstteamet og dernæst regeringen vil tage hånd om denne presserende udfordring ved førstkommende lejlighed, siger Anne H. Steffensen.

Regeringens maritime vækstteam er nedsat af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Vækstteamet forventes at præsentere deres forslag i foråret. Herefter vil regeringen arbejde videre med de konkrete forslag.

Der er også brug for at adressere Danmarks mere generelle udfordringer, mener Rederiforeningen.

- Tidligere på efteråret var der fra både regering, støttepartier og opposition fokus på at få gang i væksten. Omlægning af PSO-afgiften er et væsentligt skridt i rigtig retning, men vi er ikke i mål. Der er brug for et politisk fokus på at gøre samfundskagen større – og den udfordring går ikke væk med den her aftale, konstaterer Anne H. Steffensen, og ser frem til, at Folketingets partier kommer tilbage på vækstsporet igen i det nye år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203