23948sdkhjf

Pirater skifter fokus mod kidnapning

Selskabet IHS Markit har analyseret på piratuvæsenets udvikling
Analyseselskabet IHS Markit, der bevæger sig inden for en lang række sektorer til vands, til lands, i luften og endda rummet, har bemærket, at den internationale modus operandi for pirater har ændret sig tydeligt. I stedet for kapringer er det nu tydeligt, at pirater går efter direkte kidnapninger af besætningsmedlemmer. Måske ikke en overraskende for mange, men nu skulle det være dokumenteret, mener IHS Markit.

Selskabet peger på, at der er rapporteret 44 kisnapninger alene fra januar i år til 30. september. en drastisk stigning procentuelt i forhold til året før, hvor der var 19 rapporterede - mens skibskapringer er opgjort til under en håndfuld. Og i øvrigt alene henlagt til Fjernøsten med henblik på tyveri af olieprodukter i alle tilfælde. Skibene som sådan har ikke været involveret i samme "operationsmetode", som bl.a. de somaliske pirater har anvendt.

Ifølge en talsmand fra IHS-divisionen IHS Country Risk er der i øvrigt ingen ændring i det generelle trusselsbillede. Det er stadigt farvandet ud for Vestafrika, der repræsenterer den største direkte fysiske fare, mens Fjernøsten er ganske aktivt, men typisk på en lavere voldsmæssig skala. I Fjernøsten er det fremdeles Malacca Strædet, der er farligst, men der henledes også opmærksomhed på Filippinerne - særligt omkring de sydlige øer - som trusselsområde. Somalia og Adenbugten holdes stadigt i tæt snor af internationale styrker, men trækkes de bort vil billedet formentlig hurtigt vende igen, lyder vurderingen - som gentaget flere gange før.

Kilde: IHS Markit
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095