23948sdkhjf

Maersk Line sejler tilbage til Iran

Efter fem års fravær genoptager Maersk Line forretningerne i Iran. Maersk Oil udvider også forretningen i det olie- og gasrige land.

“Efter en periode med relativ isolation giver adgang til dette nye marked store vækstmuligheder for Maersk Line i et marked, der i dag er på cirka 700.000 FFE men ventes at vokse markant de kommende år,” siger Marcus Connolly, Head of Sales, UAE Cluster, i en pressemeddelelse fra Maersk Line.

For Maersk Line er Iran en del af UAE-klyngen, der omfatter De Forenede Arabiske Emirater, Oman, Qatar og igen Iran.

Iransk aftale til Maersk Oil
Samtidig med nyheden fra Maersk Line bekræfter Maersk Oil, at der netop er indgået en hensigtserklæring med National Iranian Oil Company angående et samarbejde i fremtiden. Det skriver Berlingske Business. Aftalen vil ifølge avisen være den største kommercielle aftale udenfor Nordsøen i flere år

Oliefeltet South Pars, strækker sig fra Iran og ind i Qatars farvande. Det ligger op ad Al Shaheen-feltet, Maersk Oil har tabt rettighederne til fra næste år. Udviklingen af det iranske område vil angiveligt kunne give cirka 35.000 tønder dagligt.

”Detaljerne er kommercielt fortrolige på det her tidspunkt, og vi vil fortsætte vores dialog med de iranske myndigheder,” skriver Maersk Oil til Berlingske Business

Iran er det næststørste land i Mellemøsten med en befolkning på 80 millioner. Landet sidder på de næststørste gasreserver og fjerdestørste oliereserver i verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141