23948sdkhjf

Nordjysk leverandør til den maritime sektor konkurs

Udgifter til udviklingsprojekter var større end ventet hos producent af industribelysning til ekstremmiljøer
ELS Group A/S i Frederikshavn er taget under konkursbehandling af Skifteretten i Hjørring.

Firmaet udviklede og producerede LED-belysning til det internationale marked for industribelysning til ekstremmiljøer som skibsfart og den maritime sektor.

Der er tale om en egenkonkursbegæring, oplyser kurator i sagen, John Henrik Andersen fra Advokaterne på Torvet i Sæby, til Electronic Supply. Årsagen til konkursen kan han kun gisne om, men forklarer, at der ved en egenkonkursbegæring typisk er tale om uro i ejerkredsen.

Udviklingsprojekter kostede mere end ventet
Konkursen skyldes ifølge firmaets direktør og medejer Søren Niebuhr, at nogle udviklingsprojekter var mere omkostningstunge end ventet.

"Vi laver belysning til offshore og skibsfart, og mange af vores produkter er designet til at kunne fungere i ekstreme miljøer. Vi har haft gang i en del produktudvikling, der har været så krævende, at vi har måttet hente ekstern hjælp - og det har været dyrt," forklarer Søren Niebuhr til Nordjyske.dk.

En række kreditorer står til tab i den konkursramte virksomhed, der ejes af Søren Niebuhr og den arbejdende bestyrelsesformand Jesper Uhre Larsen (hver 40 procent) samt Torben Laustsen (20 procent).

Forventer afklaring næste uge
John Henrik Andersen er nu gået i gang med at sondere terrænet for at finde en eventuelt køber til hele eller dele af firmaets aktiviteter.

"Jeg skal undersøge, om der er nogen i ejerkredsen, som syntes der er ide i at føre det videre. Det er det, jeg undersøger for øjeblikket," siger kuratoren og uddyber, at det typisk er lettest at få den højeste pris hvis folk kender produktet.

John Henrik Andersen forventer, at der vil være en afklaring i løbet af næste uge (uge 43, red.).

ELS Group havde størstedelen af aktiviteterne med udviklingsafdeling på Nordvej i Frederikshavn samt et salgslokale i Silkeborg. Firmaet havde 10 lønmodtagere inklusiv ledelse, da der var flest.

ELS Group havde størstedelen af aktiviteterne med udviklingsafdeling på Nordvej i Frederikshavn samt et salgslokale i Silkeborg.

Firmaet havde 10 lønmodtagere inklusiv ledelse, da der var flest.

ELS Group blev dannet i efteråret 2015 ved en fusion mellem lysvirksomheden Lyngsaa i Frederikshavn og salgsselskabet ELS Group i Silkeborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109