23948sdkhjf

IMOIIMAX-tanker fortsætter hos Stena Weco efter salg

Concordia Maritime underskriver sale and lease back-aftale på IMOIIMAX-tankeren Stena Image
IMOIIMAX tankeren Stena Image, der indgår i Stena Weco flåde, er blevet solgt af Concordia Maritime til en stor japansk finansiel institution. Det oplyser Concordia Maritime i en pressemeddelelse.

Handlen er et sale og lease back, hvorved fartøjet bliver chartret tilbage på bareboat basis i otte år med årlige købsoptioner fra år fire og fremefter.

Købsprisen er på 37,5 millioner dollars (248 millioner kroner) og levering vil finde sted i midten af oktober.

"Med denne transaktion skaber vi værdi af strategisk og finansiel karakter. Det er også en måde at forberede os på en afdæmpet markedssituation og mulighederne for gode handler, der kan opstå. Vi er meget tilfredse med IMOIIMAX koncept, og aftalen giver os nu mulighed for at fortsætte med at anvende skibet i den vellykkede Stena Weco pulje de kommende år," siger Kim Ullman, formand for Concordia Maritime.

"Køb og salg af skibe er en vigtig del af vores forretningsmodel, og gennem handlen tager vi nu første skridt ind på det japanske finansmarked. For øjeblikket ser vi på muligheder for handler med en eller flere af skibene i vores flåde," udtaler Ola Helgesson, CFO i Concordia Maritime.

Kilde: Concordia Maritime
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283