23948sdkhjf

Ét konkursbo kan ende med hele regningen i OW-sag

Hvem skal betale regningen, hvis kreditorerne taber sagen mod den tidligere ledelse i OW Bunker?

Det spørgsmål forsøger advokater og kreditorer at besvare, inden konkursboerne indleder erstatningssagen mod den daværende direktion i bunkerselskabet og kapitalfonden Altor. Det skriver mediet Shippngwatch.

I alt kan der være 3,2 mia. kroner på spil i sagen, der vil blive ført mod blandt andre topchef Jim Pedersen, risikochef Jane Dahl Christensen og Lars Møller, som stod i spidsen for Dynamic Oil Trading i Singapore, som var med til trække tæppet væk under OW Bunker.

Før sagen går i gang, skal kreditorerne dog blive enige om, hvem der skal betale regningen, hvis den mod deres forventning bliver tabt. Det samme gælder i øvrigt fordelingen af pengene, hvis den bliver vundet.

Foreløbigt er der lagt op til, at kreditorerne i det ene af de fem konkursboer, O.W. Supply & Trading, står med hele regningen. Boet er nemlig det eneste, der har penge nok til at afholde sagsomkostningerne.

Det betyder i praksis, at et mindretal af kreditorerne løber hele risikoen ved retssagen. Det er nemlig aktiverne i deres konkursbo, som kan blive sat på spil for at hente en erstatning hjem til kreditorerne i samtlige fem konkursboer efter OW Bunker.

Regning på cirka 100 mio. kroner

Sagsøgerne skal betale sagsomkostningerne med tre procent af det beløb, de ønsker at få i erstatning, hvis de taber sagen. Dermed kan boerne stå med en regning på lidt under 100 mio. kroner.

Det er uvist, hvorvidt kreditorerne i O.W. Supply & Trading er villige til at påtage sig hele risikoen ved retssagen. Det kan blandt andet være afhængigt af, hvor stor en del af gevinsten står til at få, hvis sagen bliver vundet.

Kilde: Shippingwatch
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094