23948sdkhjf

Danmarks Skibskredit solgt

Danske pensionskasser køber aktiemajoriteten i det maritime kreditselskab
Danmarks Skibskredit gik sidste år i gang med at undersøge mulighederne for at sælge det maritime kreditselskab. Nu har ejerkredsen fundet sin køber.

Storaktionærerne Danske Bank, Danmarks Nationalbank, A.P. Møller-Mærsk og Nordea Bank har indgået aftale om at sælge deres samlede ejerandel på 72 procent af aktiekapitalen i Danmarks Skibskredit til et dansk konsortium bestående af Axcel, PFA og PKA. Det oplyser Danmarks Skibskredit.

”Storaktionærerne har i samarbejde med Danmarks Skibskredit foretaget en bred og grundig strategisk undersøgelse og har været i dialog med flere interesserede parter. Det er min vurdering, at Danmarks Skibskredit med Axcel, PFA og PKA vil få en særdeles stærk ejerkreds, som kan støtte op om selskabet og accelerere den fortsatte udvikling af skibsfinansieringsvirksomheden til glæde for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere,” udtaler bestyrelsesformand for Danmarks Skibskredit, Peter Lybecker.

De nye ejere vil holde fast i udviklingen af det maritime kreditselskab og den nuværende strategi og under ledelse af den nuværende direktion. Der forventes udskiftninger i de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer.

Samme tilbud til de øvrige A-aktionærer
De nye ejere vil købe Danmarks Skibskredit gennem et ligeligt ejet holdingselskab, AXPP ShareCo A/S. Storaktionærerne og konsortiet har aftalt en pris pr. aktie på 14,16667 kroner svarende til en værdi for alle aktierne i Danmarks Skibskredit på 4.722 mio. kroner. Udover egenkapital fra de nye ejere er finansieringen af købet understøttet af supplerende kapital fra PFA og PKA og bankfinansiering.

I forbindelse med transaktionen vil de øvrige A-aktionærer i Danmarks Skibskredit blive tilbudt at sælge deres A-aktier til samme pris og på samme vilkår, som Storaktionærerne opnår.

Den Danske Maritime Fond, som ejer samtlige B-aktier i Danmarks Skibskredit, der udgør 10 procent af selskabets samlede aktiekapital, har en særlig tilknytning til Danmark Skibskredit. Den Danske Maritime Fond ønsker derfor at være en del af det fremtidige ejerskab af Danmarks Skibskredit sammen med de nye ejere.

Overdragelsen af aktierne i Danmarks Skibskredit er betinget af godkendelse fra Finanstilsynet og godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder. Overdragelsen forventes endeligt gennemført i løbet af 2016.

Fakta: Danmarks Skibskredit
Kreditselskabet Danmarks Skibskredit blev stiftet i 1961, under navnet Danmarks Skibskreditfond, af danske banker, forsikringsselskaber, rederier, værfter og Danmarks Nationalbank, der i fællesskab tegnede sig for fondens kapital.

Formålet var at skabe en permanent kilde til finansiering af danske redere og nybygninger på danske værfter. Det er også hovedformålet i dag. Siden 1997 er mandatet dog udvidet til også at omfatte finansiering af skibe, der hverken er dansk byggede eller dansk ejede.

I 2005 blev Danmarks Skibskreditfond omdannet til et aktieselskab under navnet Danmarks Skibskredit. Ved siden af blev Den Danske Maritime Fond dannet, og sidstnævnte har siden modtaget 15 procent af skibsbankens overskud – øremærket til at fremme søfarten i Danmark.

Danmarks Skibskredit er i dag en moderne virksomhed, der agerer globalt. Banken havde medio 2015 et udlån på 44,3 mia. kroner fordelt på omkring 500 skibe og en egenkapital på 9,8 mia. kroner.


Kilde: Danmarks Skibskredit
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094