23948sdkhjf

Læsøfærgen sejler igen

Margrete Læsø fik kun kosmetiske skrammer og var hurtigt tilbage på ruten
Læsøfærgen Margrete Læsø er tilbage i fast rutefart efter sammenstødet med et molehoved ud for Frederikshavn Havn tirsdag morgen.

Sammenstødet med molehovedet havde kun givet kosmetiske skrammer og lidt over middagstid gav Søfartsstyrelsen grønt lys til at færgen kunne genoptage sejladsen.

- Uheldet sker, da vi skal skifte kontrollen fra brovingen til centerstyrmanden. Da "taber" vi af en eller anden årsag den ene motor, så det kun er den ene propel, der kører. Det betyder, at skibet drejer, og selv om de slår fuld bak, er hun inde og ramme molehovedet, siger Lars Rieks, direktør i Færgeselskabet Læsø K/S.

Skader på molehovedet
Medarbejdere fra Frederikshavn Havn og Per Aarsleff A/S, der er hovedentreprenør på havneudvidelsen i Frederikshavn, sejlede kort tid efter påsejlingen ud for at besigtige skaderne på det nye molehoved.

- Først og fremmest glæder vi os over, at ingen er kommet til skade, siger havnedirektør Mikkel Seedorff-Sørensen.

- Et af de store rør, der holder spunsen, har fået et ordentligt tryk, og nu skal dykkere ned og undersøge, hvad der er sket af skader under vandet, siger havnedirektøren.

Erstatningsansvaret bliver en sag imellem Per Aarsleffs og færgeselskabets forsikringsselskaber.

Folk strømmer til Læsø
Uheldet kom på et uheldigt tidspunkt, for Læsøfærgen er blevet uhyre populær.

15. august sænkede Læsøfærgen priserne til næsten det halve, og det har givet ekstraordinært mange passagerer.

- I september har vi haft en stigning på 40 procent biler i forhold til september 2015, og mange flere campingvogne og autocampere. Vi har så sandelig kunnet mærke, at priserne er blevet halveret, siger Lars Rieks, der kan melde om mange udsolgte færgeafgange.

I september 2015 var der 5300 biler med Læsøfærgen, og det er i år steget til 7.400 biler.

Prisnedsættelsen sker som følge af Folketingets nye tilskudsordning, der gør det muligt at sænke prisen på færgebilletter til en række danske øer, herunder Læsø.

Fra den 15. august til den 23. oktober gælder Læsøfærgens nye standardpriser - og Margrete Læsø sejler igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125