23948sdkhjf

Ballastvand et aktuelt emne på USA-besøg

Ballastvandkonventionen kan sikre ordrer og arbejde til danske maritime producenter og værfter. Danske produkter skal dog først godkendes til det amerikanske marked
I denne uge deltager Danske Maritime i en dansk erhvervsdelegation til USA, hvor Kronprinsparret står i spidsen for et erhvervsfremstød med fokus blandt andet på maritime erhverv.

”Det er centralt at sikre, at de amerikanske myndigheder gør sig klar til at acceptere udstyr fra danske producenter, der længe har været klar til at levere udstyr, der opfylder ballastvandkonventionens krav,” siger administrerende direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Hun sigter på danske producenters drøftelser med amerikanske U.S. Coast Guard om at opnå godkendelser på det amerikanske marked.

Ballastvandkonventionen træder i kraft om et år, og i løbet af dens første fem år skal omkring 50.000 skibe have installeret behandlingsanlæg, der kan rense ballastvandet for invasive arter.

Danske virksomheder har i mange år udviklet disse nye typer anlæg, og der er god udsigt til, at investeringerne bærer frugt både for dansk eksport og beskæftigelse og for havmiljøet i hele verden.

Blandt de danske producenter af ballastvandanlæg er Alfa Laval, Bawat A/S og DESMI Ocean Guard A/S.

De fleste anlæg skal monteres i forbindelse med værftsbesøg, hvilket er godt nyt for værftsbranchen, der for tiden mærker en betydelig nedgang i såvel nybygning som vedligeholdelsesarbejder.

Kilde: Danske Maritime
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109