23948sdkhjf

K kræver udvidelse af sømandsskat i finanslovsforhandling

De Konservative vil gå til forhandlingerne om den kommende finanslov med et krav om udvidelse af sømandsskatten for offshore-skibe
"Vi vil have det på finansloven i år, og ikke noget man udskyder og ikke bare snak.”

Så klar i mælet er Brian Mikkelsen i dag om, at de Konservative vil udvide sømandsbeskatningen til også at omfatte de offshore-skibe, som udfører konstruktionsopgaver. De står udenfor i dag, og det giver danske rederier ringere rammevilkår end konkurrenterne, hvilket har ført til udflagning. Det skal der laves om på.

”Det er altså nødvendigt nu, at vi får lavet en sømandsskat for de offshoreskibe, så vi får dem til at være på danske hænder og holder på danske arbejdspladser. Der er jo kæmpe problemer i hele supplysektoren. I august måned annoncerede Mærsk fyring af 400 ansatte og udflagning af en række skibe. Derfor skal vi gøre noget nu,” siger Brian Mikkelsen i dag til DR P4 Esbjerg, og fortæller at de nødvendige midler vil være at finde i de Konservatives samlede finanslovsudspil.

Både Jacob Jensen, finansordfører i Venstre og Benny Engelbrecht, som tilsvarende er finansordfører i Socialdemokratiet, forholder sig begge positivt til intentionen bag de Konservatives krav overfor DR P4 Esbjerg.

Men der er brug for at diskutere finansiering, mener både V og S, som ser frem til de kommende forhandlinger.

”Det er godt nyt, at udvidelsen af sømandsskatten finder vej til forhandlingsbordet, når finansloven skal på plads. Danske rederier står ringere end deres konkurrenter rundt om Nordsøen på det her felt, og det har allerede haft konsekvenser. Derfor er der brug for handling i den næste tid. For venter vi yderligere vil det koste danske jobs både til søs og til lands, og det tilmed i egne af Danmark, som ellers har langt til vækst,” siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Det sidste siger han med henvisning til, at en nylig analyse af danske søfolks bopæl viser, at halvdelen af de danske søfolk bor i de 25 ”yderkommuner”, som SKAT har defineret.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11