23948sdkhjf

R&D skal analysere Mærsk-platform

Hinnerup-virksomheden skal udarbejde en strukturel reanalyse af holdbarhed og belastningsniveau på Mærsks Gorm F platform i Nordsøen.
Hos Mærsk reanalyseres eksisterende jackets og topsides løbende gennem deres Structural Reanalysis System (SRS). Formålet er helt overordnet at undersøge, om konstruktionerne på platformene fortsat holder i henhold til gældende standarder og det aktuelle belastningsniveau. Det oplyser R&D i en pressemeddelelse.

"Det handler om at få identificeret kritiske områder, og hvor der er behov for det, gennemføre mere detaljerede analyser som eksempelvis ultimate capacity-analyser. Hvis det viser sig, at en jacket eller topside, som har stået på havet i mange år, ikke kan klare de mest ekstreme belastninger, gennemføres et forstærkningsprojekt," fortæller senior structural engineer Filip Westarp fra R&D, som har arbejdet for Mærsk på denne opgave.

Længerevarende samarbejde
Hos Mærsk Oil and Gas i Esbjerg har de gennem en årrække arbejdet sammen med flere af medarbejderne fra R&D’s afdeling i Aalborg omkring strukturelle analyser.

"Vi har tidligere blandt andet anvendt Filip Westarps kompetencer i forbindelse med strukturelle analyser på Tyra Vest og Øst", siger head of Structures Ulrik Christtreu Jensen fra Mærsk.

"Her har Filip leveret et rigtigt godt stykke arbejde, og vi valgte derfor også Filip og R&D til opgaven på Gorm F."

I arbejdet med reanalyserne på Gorm F’s topside har Filip Westarp gennemført konvertering af alle eksisterende analyser fra den gamle DS 449 norm til ISO 19901-3/19902.

Alle belastninger er blevet opdateret i henhold til de gældende normer og krav. Alle modeller er opdateret i overensstemmelse med as-built tegningsdokumenterne og til den gældende revision af vægtrapporten med tilhørende load planer.

Der er etableret og gennemført analyser til dokumentation af udnyttelsesgrader i programpakken ROSAP, som Mærsk anvender til deres analyser. Hertil kommer manuelle beregninger af de elementer og samlinger, som ikke kan beregnes i ROSAP samt manuelle beregninger af tilsyneladende overudnyttede elementer og samlinger for at undersøge, om disse kan reduceres til acceptable niveauer.

Afslutningsvist er der udarbejdet SRS-rapportering i henhold til Mærsks standarder.

/he/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094