23948sdkhjf

Konfliktvarsel til Danish Pilot Service

13. september blev der afsendt en såkaldt varslingsskrivelse om kollektive kampskridt, som vil blive taget mod lodseriet Danish Maritime Service (Danish Pilot Service), til Forligsinstitutionen
Det er Søfartens Ledere og Danske Lodser, som varsler en konflikt mod Danish Pilot Service. Konflikten vil starte den 1. november, og varslet om arbejdsstandsning er et resultat af, at der ikke kom et overenskomstmæssigt resultat ud af en række forhandlingsmøder. Det skriver Søfartens Ledere.

”Varslingen kommer som følge af, at Danish Pilot Service ikke betaler løn til sine lodsaspiranter, underbetaler sine lodser, både hvad angår løn, tillæg og pension, og at lodseriet ikke overholder gældende hviletidsregler,” udtaler Bjarne Cæsar Jensen, formand for Danske Lodser.

Arbejdsstandsning og stillingsblokade

Arbejdsstandsningen vil gælde de lodser, der er medlemmer af Søfartens Ledere og dermed har givet fuldmagt til varsling og iværksættelse af kollektive kampskridt med henblik på indgåelse af en kollektiv overenskomst.

Søfartens Ledere og Danske Lodser varsler desuden stillingsblokade, også fra 1. november. Blokaden betyder, at medlemmer af Søfartens Ledere og Danske Lodser ikke kan påtage sig det konfliktramte arbejde.

Den varslede konflikt er lovlig og følger alle gældende regler for det danske arbejdsmarked, og den får ingen konsekvenser for lodser i andre danske lodserier, understreger Søfartens Ledere.

Kilde: Søfartens Ledere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078