23948sdkhjf

DFDS overtager endnu en Østersørute

DFDS har overtaget ruten mellem finske Hanko og Paldiski i Estland fra rederiet estiske Navirail for at styrke synergien
DFDS har taget endnu et skridt fremad med overtagelsen af det estiske rederiselskab Navirails fragt- og passagerrute mellem Paldiski og den finske havneby Hanko.
Et strategisk løft af det danske rederis organisation i Østersøen, der især skal ses som en intern manøvre for at styrke synergierne i området, påpeger Gert Jakobsen, head of communications i DFDS.

”Overtagelsen skal mest set i lyset af, at den vil give os nye synergimuligheder. Det er en velfungerende rute, som den er. Og vores overtagelse vil næppe generere meget mere gods i præcist det marked, end der er i forvejen.

Men vi kan se nogle tydelige fordele i at ”koble” den mere direkte på vores netværk i Østersøen. Men det skal da lige understreges at hele transaktionen stadigt kræver en godkendelse af konkurrencemyndighederne,” pointerer han.

Fordelen for DFDS ved at overtage ruten grunder bl.a. i, at rederiet i forvejen driver den fremgangsrige rute mellem svenske Kapellskär nord for Stockholm og netop Paldiski. Det åbner i sig selv for at styrke rederiets positionering i Østersøområdet. Ikke mindst på de nord-syd gående linjern som komplement til de øst-vest gående linjer. Og ikke mindst vil beslutningen give DFDS et brohoved i Finland. DFDS og Navirails - særligt gennem sidstnævntes moderselskab Merktrans - er i øvrigt tætte samarbejdspartnere i forvejen. Det var netop fra Merktrans at DFDS overtog ruten mellem Kapellskär og Paldiski tilbage i 2011.

Med i købet af ruten er også driftsovertagelsen af ro/pax-enheden ’Sailor’, der ifølge Gert Jakobsen vil fortsætte helt som den går. Både hvad angår ejerskab, navn og besætning (estisk) m.v. Den fortsætter dermed som charterskib på ruten, som den har gjort under Navirail. Prissætningen for aftalen mellem Merktrans/Navirail og DFDS er ikke oplyst, men det oplyses, at ruten mellem Hanko og Paldiski genererer en årlig omsætning på ca. 80 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096