23948sdkhjf

Ystad udbygger havnen, da Polferries har bestilt større fartøjer

I dag mandag kommer Polens søfartsminister Marek Gróbarczyk til Ystad i forbindelse med, at havnene i Ystad og Swinoujscie og rederiet Polferries underskriver en hensigtserklæring om en udbygning og bestilling af to nye og større fartøjer, som skal rumme 900 passagerer og 40 procent flere køretøjer.

Polferries satser på at bygge to nye, 228 meter lange, fartøjer, som rummer 3,5 kilometer køretøjer, mod 2,5 kilometer på de nuværende færger. De nye fartøjer, som skal indsættes i trafik 2019-2020, kræver større færgelejer, og derfor skal havene i Ystad og Swinoujscie udbygges.

I Ystad bliver to nye færgelejer med 250 meters længde udbygget i det ydre havnebassin, og på sigt skal hele havnevirksomheden flyttes fra den indre til den ydre havn. Udbygningen skal være klar 2018 og kommer at give havnen 30 procent større kapacitet. Trafikken til og fra Ystads havn sætter nye rekorder, og i første halvår 2016 øgedes lastbiltrafikken med 18,6 procent til 110.000 lastbiler.

”Det er naturligvis meget glædeligt, at Polferries skriver en hensigtserklæring med os, hvilket styrker vores virksomhed i fremtiden. Tilstedeværelsen af den polske søfartsminister bekræfter Polens vilje til at udvikle trafikken mellem Swinoujscie og Ystad,” siger Ystad Hamns adm. direktør, Björn Boström, til News Øresund.

Tidligere i sommer besøgte Danmarks transportminister, Hans Christian Schmidt (V), havnen i Ystad, som er vigtig for trafikken mellem Sjælland og Bornholm. Hvert år rejser 1,4 millioner passagerer mellem Ystad og Rønne, hvoraf mange er danskere. Den danske transportminister var ifølge Ystad Hamn tydelig omkring, at han støtter havnen i det fortsatte arbejde med at gøre de svenske politikere opmærksomme på behovet for forbedret infrastruktur i og rundt om havnen.

Kilde: News Øresund
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.75