23948sdkhjf

Dansk maritimt fremstød i milliardmarked

Danske Maritime har aftalt et fremstød for maritime virksomheder i efteråret 2016 i Canada, hvis nye skibsbygningsstrategi har et budget på 33 milliarder canadiske dollars.
Danske Maritime har på et møde i Halifax med de canadiske maritime myndigheder aftalt et fælles fremstød i efteråret 2016 for danske maritime virksomheder. Samtidig skal der etableres partnerskaber inden for uddannelse, grøn teknologi samt forskning og udvikling med Canada, hvis nye skibsbygningsstrategi har et budget på 33 milliarder canadiske dollars.

Der bliver arbejdet intenst fra dansk side på at gøde jorden for, at danske virksomheder kan levere design og udstyr til 15 store fregatter, som Canada planlægger at ville bygge, samt til nye skibe og vedligehold af skibe hos den canadiske kystvagt foruden færger og andre kommercielle skibe.

Resultatet af det seneste besøg i Halifax i juni består i et fremstød i Canada senere i år og en enighed om at etablere partnerskaber om uddannelse og teknologi.

Direktør: Aftalen er en milepæl
”Vi har nu helt konkret fået en aftale i stand om et fælles fremstød for dansk maritim teknologi i efteråret i Canada. Det er en milepæl i det vigtige samarbejde, vi har arbejdet med i en årrække, og hvor vi har mødtes både i Danmark og i Canada flere gange,” siger Jenny N. Braat, administrerende direktør, Danske Maritime.

Fra officiel hold i Canada ser man frem til det øgede samarbejde.

”Vi håber på at høste en masse erfaringer fra samarbejdet med den danske maritime industri, som vi har særdeles gode erfaringer med gennem vores relationer med OMT. Det har vi brug for i arbejdet med at styrke vores egen værftsindustri. Vi satser på partnerskaber, teknologioverførsel og joint ventures med danske virksomheder, og vi håber på en stærk dansk delegation til besøget i efteråret,” siger Matthew Johnson, project director for shipbuilding, Nova Scotia Department of Business.

Odense Maritime Technology satser på nye kunder
For Odense Maritime Technology (OMT) kan den nye aftale betyde øget salg til nye canadiske kunder:

”Fordelen ved det nære samarbejde er jo, at mens Danmark kan bidrage med viden og teknologi, ikke mindst på det grønne område, kan danske virksomheder som OMT samtidig øge sit salg og markedsposition. Det meget omfattende og langsigtede udviklingsprogram i Canada giver os samtidig mulighed for at opdyrke et samarbejde med andre værfter, også på den mere kommercielle bane, som vi ikke hidtil har haft kontakt med,” siger Kevin Pitt, Vice President Business Development hos OMT i Canada.

Flere års intensivt forarbejde
Jenny N. Braat deltog på konferencen Halifax Oceans Industry Showcase, som fandt sted 6.-9. juni 2016. Hun var en af hovedtalerne, og sammen med globale ledere og forskere deltog hun blandt andet i et forum for vidensdeling og for udnyttelse af havenes potentiale. Derudover havde hun møder med en lang række myndigheder og organisationer og omkring mulige samarbejder inden for en lang række maritime områder.

Få uger tidligere deltog Danske Maritimes underdirektør Michael Prehn i møder med blandt andre Canadas regionale udviklingsprogrammer og med coastguard. Det skete under forsvarsmessen CANSEC, der fandt sted i Ottawa 24.-26. maj 2016.

Den nye aftale kommer i forlængelse af flere års intensivt forarbejde med flere officielle delegationsbesøg, siden danske OMT i 2013 vandt en stor kontrakt om designudvikling for otte offshore arktiske patruljebåde.

Strategi med et budget på 33 milliarder canadiske dollars
Kontrakten er en del af den canadiske 'National Shipbuilding Procurement Strategy' (NSP), som blev annonceret i juni 2010 og indebærer en langsigtet strategi om at forny Canadas føderale flåde i løbet af de næste 20-30 år. Skibsbygningsstrategien har et samlet budget på 33 milliarder canadiske dollars.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094