23948sdkhjf

Gensyn med DSB-færgen som hospitalsskib

Den gamle togfærge 'Dronning Ingrid' portrætteres nu i sin rolle som hospitalsskib. 'Africa Mercy' får besøg af TV2 og Peter Ingemann i "Størst".
På onsdag kan danskerne gense den gamle ’Dronning Ingrid’ togfærge. Peter Ingemann fra TV 2’s program ”Størst” har været om bord på færgen, der nu fungerer som hospitalsskib. Og verdens største af sin slags.

Det handler ikke alene om ren nostalgi, gamle togskinner og DSB cafeteria. Det bliver et møde med fremmedartede sygdomme og ikke mindst masser af entusiastiske medarbejdere – også danskere, der arbejder frivilligt for at hjælpe nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennesker.

”Besøget på hospitalsskibet har være den største oplevelse for mig nogensinde - både personligt og professionelt! Jeg er virkelig imponeret over det meget høje faglige niveau på hospitalsskibet og ikke mindst den empati og medmenneskelighed, som alle de frivillige udviser,” fortæller Peter Ingemann.

”Min stemme knækker nemt, når jeg fortæller om Mercy Ships. Det er så imponerende, at det skib kan fungere alene på basis af økonomisk støtte fra private og folk, der ofrer deres tid og stiller deres faglige kunnen til rådighed i måneder eller år,” siger Peter Ingemann og tilføjer, at mødet med chefkirurgen, der har arbejdet frivilligt i næsten 30 år, er en hel historien for sig. Kirurgen er én blandt de mange, som Peter Ingemann møder i ”Størst”.

Historisk tilknytning for mange danskere

De fleste danskere, der er over 20 år, har sejlet med færgen, frem til broen kom i 1997. Og rigtig mange i Det Blå Danmark har også i årenes løb arbejdet med bygningen af ’Dronning Ingrid’ eller om bord i kortere eller længere perioder. Så mange vil sikkert nyde Peter Ingemanns gensyn med færgen, der nu sejler under navnet ’Africa Mercy’ og drives af organisationen Mercy Ships. Læs mere om skibets historie på www.mercyships.dk .

Rejseprogrammet ”Størst” bliver sendt på TV 2 onsdag den 31. august, klokken 20.00 og kan også ses på TV 2 Play.

Kilde: Mercy Ships Danmark
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125