23948sdkhjf

Monjasa lander kreditfacilitet på en halv milliard

"Den nye aftale gør det muligt for Monjasa at udvide sin forretning," lyder det fra Monjasa Group CFO Kenneth Henriks.
Inden for det seneste år har Monjasa udvidet sine forretningsområder og taget et skridt op ad olieindustriens værdikæde. Det skriver Monjasa i en pressemeddelelse.

Virksomhedens primære aktiviteter består fortsat af salg og fysisk levering af skibsbrændstof, men nu indkøber og transporterer virksomheden også selv større partier olie. Ved at tage kontrol over produkter og logistik på et tidligere tidspunkt i værdikæden er det muligt for selskabet at øge driftssikkerheden i sine operationer. Handel med større partier olie kræver den rette kombination af distribution, compliance - og ikke mindst finansiel styrke.

“Den nye aftale gør det muligt for Monjasa at udvide sin forretning”
"Monjasa er vokset betydeligt i de seneste år, og vi er gået fra at være et regionalt bunkerselskab til en global oliehandelsvirksomhed. Vores finansieringsmodel er vigtig for denne udvikling og helt afgørende for at tilbyde vores samarbejdspartnere den effektive global service, som de forventer. Derfor har vi været meget opsatte på at få denne aftale i hus. Så i dag er jeg glad for at præsentere en ny kreditfacilitet på mere end en halv mia. kroner sammen med franske Société Générale, siger Monjasa Group CFO Kenneth Henriks og fortsætter:

"Vi ser etableringen af denne nye kreditfacilitet som en blåstempling af robustheden af vores forretningsmodel, og den viser værdien af det stærke økonomiske fundament under Monajsa, som vores årsregnskab for 2015 også viste.

Den nye kreditfacilitet er allerede i drift, men af konkurrencemæssige årsager kan Monjasa ikke gå yderligere i detaljer om den.

Stærk finansiel position
I 2. kvartal 2016, udgav Monjasa Holding A/S sin årsrapport for 2015 og den afslørede endnu et positivt år for koncernen.

Læs mere: Monjasa leverer solidt resultat i stadig mere komplekst bunkermarked

"Vi formåede at øge koncernens egenkapital til knap en milliard kroner og vores soliditetsgrad steg fra 36 procent til 40 procent. Monjasa står dermed finansielt stærkere end nogensinde og er klar til fremtidig vækst," lyder det fra Kenneth Henriks.

I samme kvartal udvidede Monjasa Holding samtidig en eksisterende kreditfacilitet til finansiering af koncernens offshore rederiaktiviteter med 100 mio. kroner.

Kilde: Monjasa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112