23948sdkhjf

Åben Havn på Aarhus havn

Efterhånden er det blevet en tradition, at Danmarks største erhvervshavn inviterer borgerne indenfor til en lang række aktiviteter en dag om året. I år er der Åben Havn den 27. august kl. 11-15 på Aarhus havn.

Byens borgere og andre interesserede får blandt andet mulighed for at besøge APM Terminals, som åbner terminalen, der normalt er et sikret og lukket område. Her kan man på en gratis bustur få indsigt i aktiviteterne på containerterminalen og se, hvordan containerne bliver transporteret og løftet rundt. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Der er også mulighed for at stå til søs med både ’Mette Emilie’ og ’”Jakob’. Sejlturene giver mulighed for at opleve den nye bydel Aarhus Ø fra vandsiden, ligesom man sejler tæt på erhvervshavnen, som også er et imponerende syn set fra vandet. Sejlplanen findes på Facebook under Åben Havn.

Vandsprøjt og narkohunde

Er man mere til ild end til vand, kan man blive brandmand for en dag, prøve en røgdykkerbane og konkurrere i præcisionssprøjt, vælte kegler og fylde spande. De sjove aktiviteter kan krydres med lidt alvor, hvis man har lyst til at prøve at yde førstehjælp med en hjertestarter. Aarhus Brandvæsen demonstrerer også, hvordan de kan redde en bil op fra vandet.

Desuden er der mulighed for at møde Skats narkohunde Basil og Boss, som går om bord på et skib for at snuse sig frem til narko, smuglercigaretter eller andre ulovligheder.

Åben Havn har mange andre aktiviteter – herunder mulighed for gratis kaffe og gode sandwich til lave priser fra fiskehandleren.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen håber, at borgere i alle aldre vil benytte lejligheden til at få nogle gode og hyggelige timer til lands eller til vands. Hvis det samtidig giver anledning til, at nogle af de besøgende tænker over, hvilken betydning havnen har i deres hverdag, vil det blot være et ekstra plus.

”Måske vil nogle af de mange besøgende finde ud af, at alt hvad de går og står i – inkl. deres telefoner, andet elektronik, legetøj, byggematerialer og boligudstyr – højst sandsynligt er kommet ind via Aarhus havn. Det tænker de færreste nok på i hverdagen,” siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Kilde: Aarhus Havn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094