23948sdkhjf

512 passagerer reddet fra brændende krydstogtfærge i Caribien

Puerto Rico-færgen 'Caribbean Fantasy' måtte evakuere hele passagerlisten, da skibet brød i brand ud for Puerto Ricos hovedstad, San Juan.
Kun to sømil uden for indsejlingen til San Juan på Puerto Rico udbrød der onsdag brand om bord på skibet 'Caribbean Fantasy', hvorefter man måtte skride til evakuering af hele passagerlisten og en del af besætningen. Det gjaldt 511 gæster, der alle blev sendt i flåderne (i øvrigt leveret af Viking). Hele operationen forløb dog ifølge det rapporterede helt efter bogen, og hverken passagerer eller besætningsmedlemmer meldes tilskadekommet.

Færgen var på vej på sin standardrute mellem San Juan og havnen Santo Domingo i Den Dominikanske Republik, da branden brød ud i maskinrummet af endnu uklare årsager. Men den spredte sig hurtigt til andre områder af skibet, og derfor besluttede kaptajnen at begynde evakueringen. Det skete med færgens SES-system (oppustelige evakueringsramper og tilhørende flåder).

Samtidigt rykkede både US Coast Guard og andre myndigheder ud for at undsætte færgen. Sammen med skibets besætnings gik flere teams om bord for at bekæmpe ilden, der endte med at blive slukket. Men da var det så langt kraftesløse skib drevet på grund på lavt vand ud for San Juan. Ifølge rapporterne er skibet blevet godt svedet af branden med betydelige skader til følge. skaderne fra grundstødningen står også tilbage at undersøge. Færgen er bygget i 1989 på MHI Kore Shipyard i Japan. Skibet opereres af rederiet American Cruise Ferries.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111