23948sdkhjf

Wavepiston stikker til havs netop nu

Efter påsejlingen sidste år i september er bølgeenergianlægget Wavepiston nu klar til at blive lagt ud i testsitet ved Hanstholm.

Energy Supply fanger manden bag Wavepiston på en telefonlinje direkte fra det fartøj, der transporterer dele af anlægget ud til testsitet.

- Det er vores prototype, som vi lægger ud igen, selvfølgelig med lidt små ændringer men med samme dimensioner, fortæller en glad Michael Henriksen.

Wavepiston blev ellers slået lidt ud af kurs og i hvert tilfælde lidt tilbage, da dele af anlægget sidste år blev påsejlet. Det betød at strengen, som er rygraden i anlægget, blev brudt og man måtte hente alt ind på land igen.

Nu er der så gået godt et år, og Wavepiston kunne i går lægge forankringen ud, mens bøjer og streng lægges ud i skrivende stund.

- Vi får det hele lagt ud i dag og så lægger vi energimodulerne på efterfølgende, fortæller Michael Henriksen.

Oprindeligt skulle Wavepiston have været testet i 31 måneder, men med påsejlingen er man blevet forsinket et år. Nu følger en offshore-testperiode på to år. Og den har Michael Henriksen en helt klar plan for.

- Hen over det næste års tid skal vi tjekke blandt andet instrumenteringen, flow og vandtryk. Vi skal optimere og justere anlægget og lege med at tage energimoduler af og på. Efter dette skulle vi gerne stå med et optimalt setup, der i det andet år skal til at producere strøm lokalt, fortklarer han.

Wavepiston lægges ud i det dertil indrettede testsite, som DanWec har oprettet i farvandet ud for Hanstholm. Det er samme sted, som man forsøgte sig sidste år.

- Vi har dog øget sikkerheden og lagt et par ekstra krydser ud. Søfartsstyrelsen siger, det er verdens bedst afmærkede område, siger Michael Henriksen.

Målet for Wavepiston er en fuldskalamodel på 250 kW, som vil bestå af en 3-400 meter lang streng med 25 energimoduler. Prototypen som lægges ud i dag har 8 energimoduler.

Opdateret 19. august 2016 med nye billeder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093