23948sdkhjf

Skibsinspektør udpeger sin gerningsmand på 'Scandinavian Star'

Sagen om skibsbranden på 'Scandinavian Star' kunne være opklaret på en måned, mener skibsinspektør.
Den efterhånden 26 år gamle sag om skibsbranden på 'Scandinavian Star' kunne have været opklaret på en enkelt måned.

Det forklarede den tidligere skibsinspektør hos Søfartsstyrelsen Flemming Thue Jensen, der tirsdag eftermiddag deltog i et pressemøde arrangeret af Stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen Scandinavian Star i Oslo.

"Jeg var én af de første på skibet og en af dem, der vidste allermest, men jeg blev aldrig afhørt. Sagen kunne have været opklaret på en måned," sagde Flemming Thue Jensen.

Udpeger manden bag skibsbranden
På mødet fremlagde stiftelsen og Flemming Thue Jensen dokumenter og udskrifter fra gamle vidneudsagn, som ifølge foreningen strider mod politiets konklusioner.

I sidste uge opgav norsk politi endegyldigt at rejse flere sigtelser i sagen, da man efter to års efterforskning ikke har tilstrækkelige beviser i sagen.

Den konklusion er stiftelsen langtfra enig i, og på pressemødet udpegede den tidligere skibsinspektør manden, som, ifølge stiftelsen, står bag skibsbranden.

Manglende afhøring var en skandale
Maskinchefen på skibet havde ifølge Flemming Thue Jensen forsøgt at sabotere brandslukningen på skibet flere gange.

"Men maskinchefen blev aldrig afhørt i sagen, og det er en af de største skandaler," sagde Flemming Thue Jensen blandt andet.

På pressemødet hævdede Flemming Thue Jensen også, at maskinchefen fik lov til at deltage i opklaringen af sagen.

"De tekniske rapporter er møgbefængte med fejl, og det er maskinchefens mesterværk," sagde Flemming Thue Jensen på mødet.

Kilde: Ritzau
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093