23948sdkhjf

Fyret havnedirektør i retten for mandatsvig

Der bliver rejst en straffesag mod den tidligere havnedirektør Peter Larsen, der i slutningen af november sidste år blev bortvist og meldt til politiet af Horsens Erhvervshavn.
Det skriver Horsens Folkeblad.

Det fremgår af det anklageskrift, som Sydøstjyllands Politi har rejst mod Peter Larsen. I alt er han tiltalt for tre tilfælde af mandatsvig, og anklagemyndigheden har nedlagt påstand om frihedsstraf.

Bortvisningen af den tidligere havnedirektør kom som følge af tre episoder, hvor Peter Larsen brugte havnens penge på private restaurantbesøg med familien og efterfølgende skrev fiktive navne på forretningsforbindelser på bilagene.

Revision afslørede intet
Sagen begyndte at rulle, da Horsens Folkeblad i september 2015 bad om aktindsigt i Horsens Erhvervshavns rejse- og repræsentationsudgifter siden 2010. Inden da havde havnens bestyrelse allerede i foråret fået et tip om, at havnedirektøren misbrugte havnens penge.

Det førte til en ekstraordinær revision. I den forbindelse forsikrede havnedirektøren, at de navne, der stod på bilagene, var i overensstemmelse med sandheden.
Det slog revisonsfirmaet sig tilfreds med og foretog sig ikke yderligere.

Horsens Folkeblad gik grundigere til værks.

Tjekkede navnene
Ved stikprøver på tre udvalgte bilag tjekkede avisen de navne, der stod opført på bilagene, kontaktede de pågældende personer og spurgte ind til, om de havde spist middag med havnedirektøren på det givne sted og tidspunkt. To af personerne afviste. En tredje vendte aldrig tilbage.

Forelagt Horsens Folkeblads oplysninger erkendte Peter Larsen, at der var fusket med navnene på tre bilag fra tre besøg på hhv. Restaurant Pasfall i Odense og Restaurant Brdr. Price i København.

Horsens Erhvervshavn reagerede - med byrådets godkendelse - med at politianmelde Peter Larsen og bortvise ham.

Politiet har brugt avisens oplysninger
Siden er sagen blevet efterforsket hos Sydøstjyllands Politi, hvor man nu - syv måneder efter anmeldelsen - har valgt at rejse tiltale mod den tidligere havnedirektør for mandatsvig.

Ifølge anklageskriftet er det udelukkende de tre middage, som avisen afslørede fusk omkring, der er rejst tiltale for.
Samlet er der begået mandatsvig for 4820 kroner, fremgår det af anklageskriftet, hvor der nedlægges påstand om en frihedsstraf.

Formanden for Horsens Erhvervs Havn, Per Løkken, har tidligere oplyst til avisen, at Peter Larsen ville betale pengene tilbage til havnens kasse.
Det er uvist, hvornår sagen kommer for Retten i Horsens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078